#FRplacereview - Summer Bay Resort

by - August 21, 2020

#FRplacereview - Summer Bay Resort


Hai korang so abam nak share if korang nak cuba pulau pulau baru di area Pantai Timur korang boleh cuba Pulau Lang Tengah... Memang sangat best & privacy sikit la.. 
Okay dekat sini abam stay dekat Summer Bay Resort..


 

Dekat @summerbaylti ni korang ada 16 Bilik Standard yang luas, 10 Bilik Superior, 24 Bilik Deluxe dengan Pemandangan Kolam Renang & 16 Bilik Akses Kolam Renang Deluxe. 
Bestnyaa if korang nak makan korang banyak pilihan tau, korang boleh ambil pakej under hotel atau korang boleh makan di 2 cafe yang ada berdekatan dgn hotel ni...

 


 


Best if korang stay dekat Summer Bay Resort ni sbb abam suka pantai dia pasir putih & air sgt jernih korang.. So boleh snorkeling dekat area hotel ja tp if korang nk experience di Pulau Lang Tengah korang boleh amik pakej dgn pihak hotel juga... Selain itu korang boleh layan sunset di depan resort & sunrise korang boleh hiking di bukit yg berdekatan ja...


Bila waktu malam if nasib korang baik korang boleh enjoy untuk tengok bintang2 yg sangat cantik & ada juga 'Blue Tear' di pantai berhampiran.. 
Selain itu kadang2 korang mungkin boleh jumpa Dolphin tau...

Jadi if korang datang ke Pulau Lang Tengah jgn lupa untuk check out @summerbaylti okay... Abam suka sebab sini mereka patuh SOP sungguh tau, barang2 kita akan di-Sanitize dari jetty lagi then kita sendiri akan lalu mesin untuk sanitize juga.. Bagus kan korang...

You May Also Like

0 comments