#FRforSharing - Aktiviti LOCKDOWN PKP dengan Plays.org

by - July 31, 2021

#FRforSharing - Plays.org - 

Kembalikan Nostalgia Main Game versi Moden 




Hai Korang!
Pastinya kita menghadapi masa yang sukar skrg, pandemik Covid 19 memberi impak yang besar kepada semua orang di Dunia... Terutamanya di Malaysia kini, kes jangkitan tiap tiap hari makin meningkat, akhirnya kerajaan terpaksa melakukan "LOCKDOWN" 



Jadi solusi yang bamziaf nak share dgn korang untuk menghilangkan bosan ketika Lockdown ialah dengan bermain game di plays.org .. Ini merupakan platform di mana korang boleh bermain Game secara online secara PERCUMA...! Terdapat lebih kurang 300 permainan di sediakan...


Kalau dulu kita biasa bermain secara OFFLINE seperti batu seremban, gasing & lain lain lagi... Tapi skrg dah semakin moden jadi kita berubah pulak main games secara ONLINE.... di Plays.org ... Jadi korang boleh memilih untuk bermain mengunakan komputer ataupun di smartphone malahan if TV korang Smart TV boleh bermain di sana... Lagi meriiahhhhhh...



Plays.org sangat family-friendly so jadi korang juga boleh main dengan keluarga & anak2 juga sebab ada multiplayer option tau... Jangan risau sebab games di Plays.org ada juga game yang boleh main sambil belajar juga... 


Antara kategori kategori yang ada di Plays.org yang bamziaf suka, Tetris, Jigsaw, Bowling, Word Search, Puzzle, 2 Player, Memory, Maze, Board games, Bubble, card, Hidden Object, plusssss ada kategori CAT juga tau...


Bamziaf paling suka main game Tetra Blocks dlm kategori Tetris.... Pasti korang dah selalu main Tetris kan.... tapi if korang nak experience baru main Tetris, memang korang kena main Tetra Blocks! Game ini lebih moden & berwarna warni,,, yang bestnyaa tetris lebih nampak digital & real.... Memang lebih asyik main Tetra Blocks....



Tetra Blocks ni masih sama konsep dia mcm Tetris biasa korang main, tapi ada extra utk korang.. Akan muncul bintang2 di block block if korang dapat satukan bintang bintang ini korang akan dapat lagi extra point... So nampak lebih mencabar & menarik utk terus fokus main sampai berjaya....

Bamziaf memang sukaa sangat tambahan if korang makin meningkat level makin laju setiap block itu turun, memang mengelabah nak susun bagi berjaya... Fuhh tapi bagus mengajar kita utk lebih fokus & komited tau...


Korang jangan risau game di Plays.org memang semua ada keunikan & bestnya yang tersendiri jadi pastinya masa korang akan terisi & tidak bosan memikirkan Lockdown yang tak tahu bila akan berakhir.....

Jadi apa tunggu lagi korang, sila pergi ke Plays.org & mula bermain di sana bersama keluarga & kawan kawan...









You May Also Like

0 comments