Thursday, 23 December 2021

#FRforReview - Christmas Dining in Havana Dining Kuala Lumpur

 #FRforReview - Havana Dining Kuala Lumpur

Christmas Dining 

  

Hai Hampa! Pastinya sekarang semua di dalam mood holiday sempena Cuti hari Krismas & juga sambutan Tahun Baru 2022 kan? Hampa dah plan ka nak makan makan di mana bersama yang tersayang? Jika hampa belum plan bamziaf nak share tempat best 
untuk hampa makan menu hari Krismas!
 
Hampa kena cuba untuk dine in di restoran Havana Dining Kuala Lumpur. 
Restoran ini terletak di Nu Sentral, KL... Lokasi dia memang sangat best sebab 
terletak di RoofTop Nu Sentral, tingkat 6! Restoran punya vibe mmg sgt cantik dgn deco yang mempamerkan mood dari Cuba & menu yang di hidangkan lebih kepada moden contemporary cuisine. Havana Kuala Lumpur is a Pork-Free
 
Sempena Hari Krismas, Havana Dining Kuala Lumpur memperkenalkan Christmas Set Menu yang sudah bermula dari 20hb sehingga 30hb 2021, 
Hampa akan di hidangkan 5 hidangan bermula dengan 
"Appetizer"Crispy Soft Shell Crab Salad with a drizzle of Berries Reduction Sauce..  
 
Kombinasi  Soft Shell Crab dgn sos Berries memang memberi permulaan yang baik utk tekak kita.. So yum yum!
 
seterusnya, untuk "Soup", Roasted Premium Pumpkin Soup 
with Cinnamon Crouton Bites..
 
bamziaf nak bagitau this one of the best Sup Labu yang terpaling sedap tau! Cukup serba serbi dgn pekatnya lagi... fuhh!

Untuk "Main Course", hampa boleh pilih antara :
Oven Roasted Spring Chicken served 
with Root Vegetables Rolls & a drizzle of Au Jus
 
 Ayam dia sgt lembut tau plus combine dgn Au Jus mmg so nice
 
 
Herb Crusted Lamb Chop 
with Premium Vegetables Roll and a drizzle of Au Jus
 
this one bamziaf punya favorite tau, lembut daging dia mmg pandai Chef masak... sampai skrg teringat!!

Pan Fried Fillet of Premium Salmon served 
with Vegetables Roll and a drizzle of Creamy Capers Butter Sauce
 
Salmon mcm biasa ikan yang sedap & sgt fresh plus Creamy Capers butter sauce memberi rasa yg lain dari biasa tp jgn lupa perah Lemon tau baru umphh!

Seterusnya untuk "Dessert"
Christmas Pudding topped with Vanilla Ice Cream drizzled 
with Mixed Berries Compote
 
Christmas Pudding ini mmg sgt penuh dgn rasa buah, lemak berkrim di combine dgn aiskrim Vanilla mmg sgt sedap tau

Lastly, untuk "Beverage", Santa’s Special Drink
(Mocktail or Cocktail)
Coffee or Tea
Memang best dia punya Mocktail sgt sedap plus tak terlalu manis & rasa syrup mcm tempat lain....
Hampa juga akan dapat " Complimentary" ,
Sliced Roasted Beef from the Wagon
 
Untuk Christmas Set MENU, hampa kena buat booking terlebih dahulu.. Harga utk per PAX , RM120 tapi if hampa book utk 2 pax hanya RM218.88
Hampa memang kena cuba dine in sini dgn penyediaan makan berkualiti tinggi, memberi hampa experience kulinari ala Michelin Star Restaurant



OPENING HOURS
LUNCH
Mon to Sat 12:00 to 15:00 (last call 14.30pm)

DINNER
Mon to Sat 18:00 to 21:30 (last call 21.00pm)

Address –
Level 6, NU Sentral, 201 Jalan Tun Sambanthan, Brickfields, Kuala Lumpur
Contact: +60 19-278 8218

No comments:

Post a Comment