Friday, 3 June 2022

#FRforReview - SSC Cafe

#FRforReview - SSC Cafe
Cafe with Fusion Classic Homemade menu



food makanan jjcm hispter cafe


Hi hampa! Siapa yang suka masakan ala Chinese style? Homemade? 
ha bamziaf dah jumpa port baru untuk hampa makan dgn org tersayang, 
iaitu SSC Cafe yang terletak di Taman Melawati

sscafe ssc cafe melawati 
SSCafe is a family owned cafe yang sangat menarik & sgt fresh! Pastinya menjanjikan hampa fusion classic homemade punya makanan tau! bamziaf memang jatuh cinta bila first walk in masuk cafe ini, sebab vibe dia sgt cool & best ! so jangan tanya berapa banyak OOTD bamziaf dapat hehe

 

Menu yang ada di sini merupakan Muslim Friendly, hampa jgn risau ia menggunakan barangan yang Halal... Kebanyakan menu merupakan nafas baru dari owner sendiri, jadi hampa akan rasa yang lain dari kebiasaan hampa makan kat tempat lain

 

Bamziaf sempat cuba beberapa menu antaranya

laksa food makan jjcm
Laksa 
(Kombinasi banyak rasa! must try! Favorite bamziaf nih),

nasi ayam food makan jjcm
Signature Soy Sauce Chicken Leg Rice 
(Ayam dia sgt juicy tau),

nasi kunyit udang sambal food makan jjcm
Chili Prawn with Tumeric Rice
(Nasi dia sgt sedap plus dengan rasa udang yang fresh cuma bit spicy,jadi siapa suka Pedas wajib cuba),

minced beef noodles food makan jjcm
Minced Beef Dry Noodles (Rasa dia cukup, daging pun lembut sgt),

premium ball noodles udang food makan jjcm
Premium Prawn Paste Ball Noodles Soup (Yummm suka sup dia sgt ringan tak heavy sgt rasa dia)


Selain itu untuk menu ringan2, ada

carrot cake food makan jjcm
Carrot Cake (Memang lembut & penuh rasa),

siew mai food makanan jjcm
Rice Rolls & Siew Mai (Sos dia mmg sedap tau)

french toast teh tarik food makan jjcm
Signature Egg Toast with special sauce Teh Tarik & Pineapple Jam! 
(sos Teh Tarik dia paling win)

taro sago dessert food makanan jjcm
Untuk Dessert hampa boleh cuba Taro Coconut milk with Sago atau Tao Suan!.. 
(Tak manis sgt & mmg refreshing)

soda coffee orange wintermelom drink minuman jjcm
Untuk drinks, bamziaf sempat cuba Coffee Orange Soda (Unik rasa dia tapi mmg menyegarkan), Wintermelon Soda (Memang menyejukkan badan terus, minum time cuaca panas)! plus dia coffee & tea all super sedap antaranya kaw kaw Teh Ais, Cham Ais, Kopi Ais or even Iced Chocolate (dah boleh kalahkan tempat favorite bamziaf)

Jadi untuk bamziaf pastinya akan kembali untuk makan sini , sebab dengan harga yang berbaloi, ambience yang superb plus food yang so shedappp kan..! 
Hampa boleh check out ig mereka, @ssc_afe untuk info lanjut!

#SSCafe #MuslimFriendlyCafe


SSCafe
304,Lorong Perak,Taman Melawati,
53100 Kuala Lumpur,Selangor,Malaysia.
Business hour: 8.00am-4.00pm
Location:


No comments:

Post a Comment