Thursday, 10 February 2022

#FRforReview - KYOOR - Makanan Superfood untuk Kesihatan Lebih Baik Menghadapi Pandemik

#FRforReview - KYOOR - Makanan Superfood 
untuk Kesihatan Lebih Baik Menghadapi Pandemik


Hai hampa! Pastinya kesihatan yang lebih baik menjanjikan kehidupan yang lebih harmoni serta bahagia! Pastinya di musim Pandemik ini, kesihatan kita menjadi keutamaan untuk kita jaga & pantau kan... tapi if hampa menghadapi penyakit seperti Sakit Kepala, Sembelit, Insomia, Gout, asthma, atau banyak lagi penyakit lain, anda perlu lakukan sesuatu agar tidak menjadi lebih terukkan.. Pemakanan kita juga tidak di kawal, ye la kita selalu kita makan Fast Food serta bahan pengawet yang memberi kesan lagi teruk kepada penyakit yang kita hadapikan... Jadi bagaimana nak pulihkan??

Bamziaf nak memperkenalkan Makanan Tambahan yang bamziaf baru amalkan, iaitu KYOOR!

Apakah itu Kyoor ?.
Kyoor adalah gabungan makanan superfood yang kaya dengan Vitamin , 
Mineral dan Asid Amino yang diperlukan oleh tubuh badan.
Diformulasi dengan campuran buah -buahan tropika yang sangat tinggi fitonutrientnya serta di adun bersama Herba Ashwaganda yang merupakan adaptogen sebagai pengimbang hormon 
serta sangat penting sebagai tonik saraf.
Adunan ini akan menjamin , memperbaiki , membantu 
dan menjana kesihatan tubuh badan secara fizikal ,intelektual dan emosi.


Bamziaf berkesempatan untuk melawat HQ untuk produk Kyoor ini & berbicara dgn salah satu Pengasas Kyoor, Datin Ima Zara.. Menurut Beliau, produk Kyoor ini menjalani penyelidikan yang teliti lebih kurang 2 tahun bagi mendapatkan formulasi yang terbaik.. Pastinya gabungan bahan botani serta herba Herba Ashwaganda membuatkan Kyoor produk yang terbaik...


Pengasas Kyoor YH Dato' Hj Ahmad Zulfaizal bin Haji Jamaludin bersama isteri Datin Ima Zara


KYOOR adalah gabungan Buah -buahan Tropika bersama Herba Ahswaganda serta Madu dan Habbatussauda menjadikan ia satu gabungan yang baik untuk kesihatan menyeluruh iaitu Fizikal , Intelektual dan Emosi ( Sebagai Pengimbang Hormon dan Tonik Saraf )


BAHAN KANDUNGAN : 
- HERBA ASHWAGANDA
- NENAS
- ASCORBIC ACID
- MANGGA
- HABATUSSAUDA
- OREN
- LEMON
- MADU
- IRON
- BUAH MARKISAR
- ISOMALTITOL

Ia mempunyai banyak
🎯Amino asid, Folate B9, Vitamin B12 & Zat besi

10 Manfaat yang boleh hampa akan dapat apabila mengamalkan Serbuk Kyoor ??
Manfaat produk ini sangat baik untuk :-
1..Mengimbangi kesihatan mental & emosi
2. Membantu menguruskan tekanan dan masalah kegelisahan
3..Membantu menghidupkan / mengaktifkan minda dan tubuh badan
4..Membantu menguatkan sistem imunisasi badan yang lemah.
5.Memberi tenaga tambahan
6. Meningkatkan kekuatan dan menyokong otot yang sihat
7. Membantu potensi seksual lelaki dan wanita bertambah baik.
8. Membantu menstabilkan darah .
9. Membantu merawat masalah dalaman wanita dan lelaki.
10. Merawat pelbagai penyakit akute dan kronik seperti :
- Kencing Manis
- Darah Tinggi
- Anemia
- Insomnia
- Kanser
- Gout / Arthritis sendi
- Athma / Lelah / Semput
- Gastrik / Masalah Usus
- Sakit Jantung
- Resdung
- Alergik
- Stroke / Parkinson
- Masalah Kolestrol
- Sembelit / Buasir
- Haid / Sengugut
- Masalah Kulit ( jerawat , mengurangkan jeragat , sensitif )
- Migrain
- Mengawal berat badan.
- Menguatkan rahim.
- Sakit saraf
- Batu karang
- Psoarisis / Eczema.
- Anti- penuaan.


Apa pulak perbezaan yang ada setelah mengamalkan Kyoor?
Fasa #1: Tidur kembali lena dan bangun pagi dengan segarnya.
Fasa #2: Rasa letih tiada, stress dan anxiety berkurang, badan mula rasa bertenaga.
Fasa #3 : Badan rasa cergas dan aktif , mudah untuk Fokus dan perasaan tenang..
Kesan #4: Kesan sakit sudah mula berkurang , nampak mula ada perubahan positif.
Kesan #5: Keadaan kesihatan anda kembali pulih dan sihat seperti biasa.
Kesihatan masalah yang kronik juga mula beransur pulih.
Kesan #6: Tak perlu lagi kena makan ubatan yang banyak dan pelbagai rawatan .

Menurut Pengasas Kyoor juga, Sel Darah Merah kita juga perlu di jaga 
supaya kita dapat memulihkan diri kita luar & dalam!
Tahukah anda berapa lama jangka hayat setiap sel darah merah?

Ya! 100-120 hari sahaja sejak ia dihasilkan dari tulang sum sum kita. Dalam jangka hayat 3-4 bulan itulah setiap sel darah merah itu berulang ulang melakukan tugasnya.
Melalui kapilari kapilari darah menyampaikan oksigen dan 
mengangkut karbon dioksida untuk dibawa keluar oleh paru paru.

Di sebabkan Gaya hidup yang tak sihat, Tidak Aktif, Pemakanan, Tidur yg tidak mencukupi, Gelombang frekuasi tinggi dalam tubuh badan, tidak cukup air & oksigen 
membawa kepada pelbagai masalah di dalam plasma darah.
Jadi if hampa bakal menggunakan produk Kyoor, Non-Medical Blood Morfology Therapist yang di lantik boleh melakukan ujian saringan kesihatan kepada anda 
iaitu " ANALISA MORFOLOGI DARAH " untuk mengetahui
💥Bentuk , warna dan kuantiti sel darah .
💥Apa yang berada di Plasma Darah

yan booleh membawa kepada petanda Penyakit yang seseorang alami seperti
💊Darah tinggi, Anemia, Gout, Kolestrol tinggi,Kanser &sebagainya.

Jadi hampa mendapat gambaran jelas kesihatan hampa terlebih dahulu sebelum consumed produk Kyoor ini! Di situ selain mengamalkan produk ini, 
kita juga boleh mengawal pemakanan serta gaya hidup kita

Jadi Cara pengambilan produk Kyoor ini:
Masukkan serbuk Kyoor perlahan-lahan di bawah lidah ( di kelenjar sublingual ) . 
Kemam dan hisap.
Amalkan 1 hari : 1 atau 2 sachet sebelum atau 1jam selepas makan.


Testimoni Bamziaf
Jadi bamziaf pun ada buat Analisa Morfologi Darah, 


hasil ujian itu menunjukkan plasma darah bamziaf jenis "ROULEAU" 
iaitu Sel Darah Merah Yang Menggulung 
Antara penyebabnya Darah kekurangan oksigen, Stress, kopi atau 
protein tidak dapat dicerna dengan baik & banyak lagi
Plasma darah bamziaf juga ada sedikit "Metabolite Yang Mengeras" 
iaitu Lingkaran gelap pelbagai bentuk
Antara Penyebabnya Terlalu banyak makan pengawet, Pewarna, perasa tiruan

Selepas ujian dilakukan bamziaf makan serbuk Kyoor & minum air lebih kurang 3 cawan dalam tempoh setengah Jam bagi memastikan produk lebih efektif di serap dalam sel darah!
Alhamdulillah selepas kedua di lakukan plasma darah bamziaf dah kembali Normal cuma ada sedikit sahaja Metabolite!

Sebelum
Selepas
Untuk bamziaf juga setelah 2 hari lebih mengamalkan produk Kyoor ini, tidur lebih baik serta tubuh badan rasa lebih cergas dari sebelum ini.. Jadi bamziaf memang suggest hampa semua untuk cuba amalkan produk KYOOR ini!

Jadi untuk info lebih lanjut mengenai produk KYOOR ini hampa boleh check out semua pautan bamziaf sediakan di bawah ini:
✅ Link Pengesahan Syarikat Diperbadankan - SSM
ssm -https://www.mydata-ssm.com.my/home
✅ Link Pengesahan Akta Jualan Langsung - KPDNHEP
https://www.kpdnhep.gov.my/ms/perdagangan/perniagaan/pembangunan-industri-jualan-langsung/status-syarikat-jualan-langsung.html
✅ Link Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan - KKM
http://fsq.moh.gov.my/v6/xs/page.php?id=248
* Pengesahan hanya boleh dibuat melalui talian yang tertera
✅ Link Pengesahan Halal - JAKIM
http://www.halal.gov.my/v4/index.php?data=ZGlyZWN0b3J5L2luZGV4X2RpcmVjdG9yeTs7Ozs=&negeri=10&category=&cari=sixtyninez
✅ Laman WEB Syarikat
www.zarrazworld.com
✅ www.kyoor2u.com
✅ FB HQ ( zarrazmall )
https://www.facebook.com/zarrazmall/
✅ IG HQ ( zarrazmall )
https://instagram.com/zarrazmall?utm_medium=copy_link
✅ IG zarrazkyoor.official
https://instagram.com/zarrazkyoor.official?utm_medium=copy_link


KYOOR is Cure

Sunday, 6 February 2022

#FRforReview - Jommall

 #FRforReview - Jommall 



Hai Hampa! Pastinya nak memulakan sesuatu bisnes anda perlukan modal yang besar? Kedai? Marketing? Banyak lagi peruntukkan atau keperluan yang kita perlukan… tapi macam mana if semua kos kos ini dapat di kurangkan mahupun di hapuskan terus..


Bamziaf nak share dengan hampa tentang Jommall! Konsep online-offline komuniti mall yang pertama di Malaysia! Shopping mall yang kurang mendapat perhatian atau bisnes kurang baik akan di tukarkan mengikut konsep Jommall




Jommall kini telah bertapak di M Square Mall, Puchong & 1 Shamelin Mall, Cheras. Jika anda di bawah Eco-sistem Jommall, ada Ekslusif Promo iaitu subscription fee yang kecil jadi hampir 90% berkurang dari traditional business cost! Jommall Eco-Sistem menyokong hampir 100 merchants 
within a mall, offer 1 stop center untuk semua keperluan kita seperti Education, Business, Servis, Repair, Retails Items & Makanan


Jommall akan memulakan operasi untuk Jommall Community di antaranya untuk Sales & Marketing seperti Social Media, Key Opinion Leader, Live Streaming & Advertising.. Terdapat juga Jommall Community untuk Personal Care seperti Saloon, Eye Lash lifting, Waxing Service, Facial Treatment, Manicure&Pedicure, & Reflexologies Service


Melalui Jommall Community hampa akan mendapat sokongan untuk mempromosi produk anda melalui Live Streaming & social media yang lain juga! Hampa juga tidak perlu membayar cost sewaan kedai melalui konsep “No Rental” 



Jadi jika hampa ingin menjadi sebahagian besar community Jommall, hampa boleh check out :

Website: https://community.jommall.my/

Facebook: Community JomMall JomMall Malaysia

Instagram: JomMall Malaysia

Contact Number:  +6019 - 228 9377 (WhatsApp)

Email: careline@jommall.my  leonard.nn2u@gmail.com