Monday, 30 May 2022

#FRforSharing - IDW - Pelancaran Wisma IDW

#FRforSharing - IDW - Pembukaan Wisma IDW
“State-of-The Art”- Manifest Life


Hi hampa! Bamziaf menghadiri Majlis Rumah Terbuka oleh IDW Design & Build baru baru ini.. 




Sangat cantik sungguh transformation dewan ini yang di hias untuk majlis ini! 
Dewan ini bersebelahan dgn Wisma IDW! Bamziaf suka Corparate Color utk IDW is Emerald Green! Sangat cantik & strong!! Dewan dia kalah majlis kahwin tau! Semua on POINT tau!

 

Wisma IDW yang di rasmikan hari ini merupuakan Ibu pejabat baharu ini direka seiring dengan manifestasi komitmen IDW dalam membantu dan menyediakan perkhidmatan yang lebih baik buat pemilik hartanah di Malaysia setelah 15 tahun mereka memulakan operasi. 
 
Pejabat serba moden yang boleh memuatkan sehingga 100 pekerja, 
terletak di No. 2, 4 &6, JalanPegaga A U12/A Seksyen U12, Desa Alam, 40170 Shah Alam, Selangor.

idw deco ididw deco desing showroom

Wisma IDW juga menyediakan showroom untuk customer datang melihat sendiri antara rekaan yang ada serta mereka juga boleh merasakan sendiri material dgn lebih jelas.. Mereka juga boleh mengadakan diskusi dengan Consultation mereka di sini..


founder IDW
Founder IDW - IDr Lokman Hakim & IDr Rabiatul Adawiyah


IDW Design & Build merupkan sebuah firma hiasan dalaman yang mengkhususkan kepada seni reka bentuk mewah dan teliti, & kini mereka sudah ada aplikasi IDW Design SuperApp, aplikasi hiasan dalaman yang dilancarkan baru- baru ini. (https://application.idw.design/). 


Antara fungsi yang disediakan di dalam SuperApp ialah Servis Seni Bina & Hiasan Dalaman, Inspirasi Reka Bentuk, Surat Berita Mingguan, Tips Hiasan Dalaman Harian, dan Ruang Niaga di mana perabot-perabot yang diguna pakai untuk projek-projek hiasan dalaman IDW boleh dibeli hanya di hujung jari.


IDW akan menampilkan 10 Skim Hiasan Dalaman 2023 
yang membolehkan hampa mendapat idea baru untuk ubahsuai kediaman anda. 
Ini merupakan Design Trend 2023:
1.Maximalism
Maximalism is the art of more-is-more. This design style suits those who love highly saturated colors, ample accessories and bold gestures; a display of expansive collections, mixing 
and matching a variety of colors and patterns.

2.London Classic Contemporary
London Classic Contemporary style is curated, minimal and uncluttered. It is about refined elegance, where handcrafted, quality-made pieces are incorporated to create sophistication and to reflect your individual style. A style that suits a city workaholic.

3.Luxe
Lux interior design is over the top, luxurious, glamorous and fabulous; filled with custom made or hard-to-find pieces, finer materials and textures. It is for a person who is interested in craftsmanship and expensive textures of the finest quality.

4.Coastal
Coastal style emphasizes lighter tones and embraces casual furnishings in neutral layers to create a cozy and calming ambience. Its reflected natural seaside elements—sand, seashells 
and sky—suit those who love the ocean.

5.Country
Country interior design is a casual and cozy decorating style that portrays a leisure country life. The most used elements are wood, brick and stone, along with other natural materials 
to create an inviting home.

6.Indochine
Indochine is a blend of old nostalgia from Southeast Asia and the romantic beauty of France. This is the go-to choice for an aesthetic lover. An interior design combination from the East and the West that will add a timeless touch to modern homes.

7.Tropical
Tropical style focuses on the use of natural materials such as bamboo, rattan, teak and fabrics with leaf patterns. The color palette is a splash of bright green, turquoise, hot pink and warm yellow. 
A go-to design for those who love the lushful tropical forest.

8.Parisian
Parisian interiors are a decorative style with an innate sense of romantic and elegance. It is an integration of classic and contemporary styles. The overall tones are muted, with timber floor and decorative wall paneling. A true love for a timeless feminine.

9.Middle East
Middle Eastern home interiors are known for their bold colors, luxurious furniture made with traditional elements and of course, arabesque patterns and designs. This design is for individuals who love the richness of cultures and elegance in one place.


10.Modern Minimalist
Modern minimalist is a design that combines sleek furniture, bare essentials and neutral colors to create an elegant yet uncluttered space. If you like effortless beauty with clean lines, 
this is the style for you.

 
IDW menawarkan 20 slot rundingan eksklusif secara terhad yang boleh ditempah menerusi 
IDW Design SuperApp kami untuk membolehkan anda membina kediaman idaman anda.


Untuk maklumat lanjut mengenai IDW Design & Build, 
sila layari https://idw.design/ atau saluran YouTube IDW Design & Build & 
check out IG mereka, @idw.design

#IDW #WismaIDW #ManifestLife #Design&Built #InteriorDesign

Saturday, 28 May 2022

#FRforReview - U.S. Potatoes - World Nutrition Day

#FRforReview -  U.S. Potatoes - World Nutrition Day


Hai hampa! Bamziaf baru ini menghadiri event oleh U.S. Potatoes bersempena dengan 
World Nutrition Day pada hari ini! Yang bertemakan “A World Of Flavours” ! 

Kami perlu menyediakan pelbagai sajian yang lazat dan menyelerakan menggunakan 
U.S. Potatoes sebagai ramuan utama di TCH Foodworks Culinary Workspace, PJ!


Hampa tau tak sebiji U.S. Potatoes sederhana mengandungi 26 gram karbohidrat (9% nilai harian) untuk membekalkan tenaga kepada otot dan otak, dan protein untuk membantu dalam pembinaan sel dan otot. Di samping itu, Kentang A.S. kaya dengan Vitamin C (30% nilai harian) yang menjadikannya sajian lebih sihat dan memainkan peranan penting menyokong sistem imun badan.


Di acara ini Cik Tania Lee(Pakar Diet Sukan) turut berkongsi khasiat kentang untuk org yang aktif bersukan serta suka bersenam "Kentang mengenyangkan & boleh boost performance kita" Ini adalah kerana kentang mengandungi Karbohidrat yang membantu muscles tatkala melakukan aktiviti & proses penyembuhan selepas kita bersenam juga.....

 

Manakala Cik Indra Balaratnam (Pakar Diet) turut berkongsi tips & resipi mengunakan U.S. Potatoes, U.S. Russet Potato Muffins, U.S. Potato Feta & Parsley Croquette, U.S. Russet Potato Green Apple Kerabu & Texmex Style U.S. Potato Skin.. Beliau explained yang hidangan ini mudah untuk di sediakan & Hidangan yang sihat ini sangat bagus untuk di hidangan untuk ahli keluarga juga


Recipe Title: TEXMEX STYLE U.S. POTATO SKINS
Description of the recipe: Vegetarian 
Recipe by: Indra Balaratnam, Consultant Dietitian
Prep Time: 20 minutes
Cook Time:  25 minutes
Ready Time: 45 minutes
Potato Type: US Russet
Serves: 4
Prep Method: Panfry, Microwave, Broil/Grill
Course: Side dish, Light meal

Ingredients
2 medium US potatoes – scrub the skin and pat dry
50 grams chopped red onion
1 jalapeño chilli pepper -- seeded and minced
30 grams cherry tomatoes -- diced
1/3 cup canned black beans -- drained and rinsed
1/3 cup frozen corn kernels
2 tsp ground cumin
4 Tablespoons shredded cheddar cheese
4 Tablespoons fat-free sour cream 
Salt & black pepper to taste
Finely chopped spring onion

Preparation:
Prick 2 medium US Russet Potatoes and microwave on high for 6 minutes. Check for doneness by gently squeezing them.

They should be soft to the touch. 
Preheat the oven grill to 200 degrees Celsius. Slice each potato in half lengthwise.

Scoop out potato flesh, leaving a 1/4-inch shell. Set the potatoes flesh aside for later. 

Place potatoes on a foil-lined baking sheet. Spray with cooking spray and sprinkle with salt. Broil for 5 minutes, or until crisp and golden.

Meanwhile, heat the olive oil in a pan. Add chopped onion and jalapeño and cook for 3 minutes. 

Add the chopped cherry tomatoes, black beans, corn and cumin and cook for 5 more minutes.

Mix the cooked bean and corn mixture to the potato flesh. Season with salt and pepper to taste. 

Remove potatoes from oven, using tongs to carefully flip over. Pack each potato skin with the bean and US Russet potato mixture. Top with shredded cheese, dividing evenly. 

Return the potatoes into the oven and grill for about 4 minutes, or until the cheese melts slightly. Remove from oven to cool for 10 minutes. Top each with a tablespoon of fat-free sour and sprinkle with finely chopped spring onion. 


Nutrition:
Nutrition Information (per serving)
Calories: 283
Protein: 10g
Fat: 8g (24% of fat from total calories)
Carbohydrates: 45
Fiber: 5g
Sodium: 531mg

 
Bamziaf & partner @livelifelah menyediakan “Loaded Mashed Potatoes” versi sihat!! 
Kami di sediakan kelengkapan memasak termasuk Apron & Topi yang cantik tau!!!


Hampa mmg patut cuba buat sebab kami hanya menggunakan U.S. Potatoes, Cauliflower, Lobak Merah, Greek Yogurt, Low Fat Milk & Beef Brisket! 

 

Untuk maklumat lanjut dan resipi menarik, kunjungi www.uspotatogoodness.com.my 
atau Facebook: @My Potatoes USA

#worldnutritionday #uspotatoes #uspotatogoodness #risnntatofilelnerformance



Monday, 9 May 2022

#FRforReview - Tealive X KITKATⓇ

#FRforReview - Tealive X KITKATⓇ
Memperkenalkan Tealive+

tealive kitkat pavilion

Hai hampa! Pastinya hampa dah biasa dengar Tealive kan? yang merupakan South-East Asia’s leading lifestyle tea brand ! Kali ini mereka buat gempak lagi tau apabila bergabung dengan the world’s most popular chocolate brand iaitu @kitkatmalaysia !

Jadi hampa kena cuba The limited-time menu ini, Tealive’s KITKATⓇ Coco Wafer Smootie ! 
Bamziaf memang excited bila dengar kolabrasi ini! Untuk edisi ini ada dua pilihan untuk hampa:
Signature Smoothie (Chocolate flavored)
Berry Smoothie (Strawberry flavored)
Untuk series ini di buat menggunakan KITKATⓇ wafer spread with chocolate cookie crumbs! 
Bamziaf punya favorite Berry Smoothie sebab gabungan coklat & strawberry mmg sgt unik !

tealive kitkat pavilion
Sempena dengan pelancaran kerjasama ini juga, 
@Tealiveasia memperkenalkan new concept store, Tealive+ di Pavilion Kuala Lumpur.. 

tealive kitkat pavilion
Tealive+ menjanjikan concept serta pilihan menu yang lebih gempak dari kebiasaan outlet yang lain, Antaranya;
* Cheese Brulee Milk Tea with Brown Sugar Pearls
* Bang Cheese Brulee Milk with Brown Sugar Pearls
* Dragonfruit Lychee Smoothie with Cheese Mousse
* Avocado Choc Smoothie with Cheese Mousse

 
Selain itu hampa juga kena cuba menu lain Toasteas, Mac n Cheese, Lasagna & Cheesy Italian Rice Bites too! Jadi apa tunggu lagi cepat pergi experience new concept store Tealive+ 
cuba semua menu terbaru mereka okay!

Jadi untuk info lanjut tentang Tealive Asia:

Sunday, 1 May 2022

#FRforReview - Guardian ‘Health of the Nation’

#FRforReview - Guardian ‘Health of the Nation’
Beauty From Within


Hai hampa! Sempena “National Health Survey” , Guardian Malaysia mengadakan acara khas di Blue Atrium @SunwayPyramid bertemakan “Health Of The Nation”

 

Acara atrium Guardian yang akan berlangsung pada 28 April hingga 1 Mei 2022, akan menampilkan 24 jenama yang mengambil bahagian dan pelbagai promosi istimewa seperti hadiah dengan pembelian untuk semua pengunjung dan hadiah istimewa untuk pelanggan yang mengambil bahagian 
dalam kaji selidik ini di acara Atrium

 

Jadi if hampa join games atau aktiviti di sini hampa boleh tebus hadiah misteri! Terdapat banyak games yang hampa boleh cuba tau! Memang nampak mencabar tapi berbaloi untuk hampa cuba tau!

 
Paling menarik if hampa beli produk penjagaan kulit bernilai RM120 ke atas boleh dapat set Mangkuk Jepun yang sgt cantik secara PERCUMA!! Cepat sementara stok masih ada!

Ayuh hampa visit Acara Atrium Guardian untuk dapatkan banyak promosi & hadiah menarik!! Jgn lupa scan QR Code & sertai kaji selidik skrg tau!! Muat turun Apps Guardian juga boleh dapat Voucher RM5

Sempena kempen ini juga Guardian Malaysia ada contest tau!
Macam mana hampa boleh menang? mudah saja
Step 1: Hampa visit https://bit.ly/3LvqFQK atau scan QR code kat atas
Step 2: Hampa jawab survey form
Step 3: Hampa dah berpeluang untuk menang hadiah bernilai hampir RM20, 000!

Contest in berlangsung sehingga 31 May 2022
T&Cs apply: https://bit.ly/3LumG78


#GuardianMY #HealthOfTheNation #GuardianSquad #GuardianContest
#GuardianMalaysia #NationalHealthSurvey #GuardianOnline #JomGuardian