#FRforReview - Safari World bersama KKday

#FRforReview - Safari World bersama KKday
Marine Park & Safari Park
Skip the Queue & Redeem at counter!

safari world kkday bangkok attraction safari park marine park

Hi Guys! Korang tahu tak one of the must visit attraction bila sampai Bangkok, ialah Safari World yang ada Marine Park & Safari Park! Ia terletak di daerah Khlong Sam Wa! Di kendalikan oleh Safari World Public Limited! Kalau korang nak tahu park dia dah di buka sejak 1988 ha maksudnya umur dia sama dengan bamziaf!!merangkumi 480 ekar ! Fakta menarik, Safari World Public Company Limited merupakan yang pertama & only entertainment park listed dalam SET (Stock Exchange of Thailand)

 

Safari World ini memang luas sangat jadi make sure korang plan untuk datang sini whole day tau, 
kalau tak sure korang akan missed banyak show yang tersedia! 
Jadi bamziaf pastinya tidak suka untuk menunggu Q panjang beli tiket,
so bamziaf dah dapatkan siap siap entrance tiket melalui KKday!

 

Bamziaf pilih "Safari & Marine Park Ticket [Non-Thai Nationals]", harga RM130!
Jadi bila sampai korang boleh terus redeem dekat Kaunter!!
Bamziaf nk share tips utk korang, make korang sampai sebelum 9.30pagi waktu Thai, 
sebab korang boleh explored Safari Park dulu.. 


Ini yang paling bamziaf excited sekali sebab korang akan masuk park drive-thru 
jgn ingat food ja ada, zoo pun boleh! 
Ia mengambil masa lebih kurang 50 minit untuk melalui 8KM park yang di cipta utk habitat Savannah.. Korang dapat layan haiwan ini dari atas bas ja! 

   

Terdapat haiwan seperti Zebra, Impala, Badak Sumbu, Buffalo, hippopotamus, Ostrich, Rusa, Camel, Pelican, Stork, Tiger, Black Bear, Lions & banyak lagi
   

Jadi pukul 10 pagi korang boleh layan Tiger Feeding, memang menarik sebab walaupun dari dalam Bus tapi korang nampak dengan jelas macam mana kerenah Tiger ini makan tau!

  

Setelah selesai Safari Park, Korang boleh layan Marine Park pulak.. 
Ini merupakan Main Park yang ada banyak haiwan & show untuk korang tengok...

 

Terdapat 7 show setiap hari, Antaranya Spy War, Orangutan boxing, Bird, Cowboy stunt, Sea lion.. 

Elephant Show
 

Dolphin Show
  

Korang juga boleh bagi makan dekat Zirafah tau, memang mereka sgt manja & comel!
Sini korang juga boleh layan view sebahagian Safari Park!

 

Selain itu korang kena pergi rasakan naik River Safari! di mana korang akan di bawa menyesuri sungai kecil yang di kelilingi dengan haiwan & kehidupan di dalam hutan!

  

Seterusnya bamziaf pergi ke Tree House Aviary untuk bagi makan Burung Sun Conures!
Apa yang menarik korang akan bagi makan mereka "aiskrim" 
yang ada buah, sayuran, insects sesuai dgn diet mereka!

   

Jadi bila korang masuk ja sure semua burung yang comel akan hinggap utk makan atau stay dekat korang! memang sangat teruja & best experience 

 
If korang yang berani, jgn lupa utk pergi ke Open Air Studio di mana korang boleh ambil gambar bersama OrangUtan. Tiger, Macaw, Helang, Owl & lain lain lagi

  
Bamziaf sempat singgah lunch di Tiger Burger! ini merupakan Pork-Free stall! 
Terdapat daging, ayam, & ikan! Memang sedap juga burger dia ! 
lagi refreshing bila dapat minum air lemonade & Strawberry Punch dia!

  
Sebelum pulang korang jgn lupa singgah di Animal Cafe untuk makan dessert yang sangat comel!
Korang boleh pilih nak makan 'zebra' , 'zirafah', atau 'Gajah'

  
Food dia memang sgt unik tapi sedap! dia punya Mango Sticky rice mmg sedap!!


Maka berakhirlah trip bamziaf di Safari World ini!

 

Jadi if korang nak experience macam bamziaf juga,
jgn lupa download applikasi KKday skrg!


Book tiket korang di sana, jgn lupa guna Promo Code: "FAIZTH5" utk 5% OFF



Safari World

Operating hours : Open from Tuesday - Sunday and Public Holidays (Close every Monday)
Safari Park
* Tuesday - Friday 09.00 -16:30
* Saturday - Sunday, Holidays 09.00 -17.00

Marine Park
* Tuesday - Friday 09.00 -17.00
* Saturday - Sunday, Holidays 09.00 -17.30

Post a Comment

0 Comments