#FRplacereview - The Habitat, Penang Hill

by - August 20, 2020

#FRplacereview - The Habitat, Penang Hill




Hai hampa kali ni abam nak share apa yang hampa akan rugi if dtg penang tapi tak pi, iaitu @thehabitatph ! Abam pun org Penang baru first time dpt experience mai sini .. Abam sgt terpukau dgn kecantikan tempat ni, mmg amazing sungguh!



The Habitat ni terletak di atas Bukit bendara, bila hampa sampai ja kt atas jalan dlm 5 minit dah boleh jumpa.. The Habitat Penang meliputi kawasan seluas ekar yang sudah berusia 130 juta tahun, menjadikan antara Rainforest yg tertua di dunia & merupakan penempatan hampir 170,000 tumbuhan, haiwan yg sgt memukau... 

Jadi abam dapat experience "Kancil Walk" .. Hampa akan berjalan menikmati kehebatan Rainforest sejauh 1.6km & Alhamdulillah abam dapat banyak sgt knowledge, sbb abam ada Tour Guide yg awesome.. Thanks ya Farah!
 

Jadi sepanjang perjalanan ni hampa akan dapat experience untuk berjalan melalui Langur Way, canopy walk yg konkrit tau...selamat.. then boleh layan Giant Swing yg awesome..
Sambil kita akan belajar ttg flora & fauna yg ada di sepanjang laluan, 
if hampa lucky akan ada hidupan2 yg comel muncul..



Abam paling excited skali nak experience Curtis Crest Tree Top Walk ... 
So hampa boleh experience 360 view of PENANG... Bila kata atas, view dia MasyaAllah cantik sungguh.. boleh nampak awan secara lbih dekat.. memang another level punya experience..


Abam paling excited bila dpt tgk sendiri "Highland vampire crab" atau 
ketam bukit dalam pokok Bromeliad .. Menarik kan? Ketam dalam pokok bunga.....



Untuk info lanjut boleh check out:
Booking & Inquiries: inquiry@thehabitat.my
WhatsApp: +60196457741
Call : +6048267677
Operating Hours: 9.00 AM - 6.00 PM (Exit Park by 7.00 PM)


You May Also Like

0 comments