Monday, 30 November 2020

#FRforReview - Whitekish Magic Charcoal

#FRforReview - Whitekish Magic Charcoal 



Korang pastinya akan stress bila gigi kuning & ada karang meriahhhnya... 

Kadang2 tiap tiap hari berus gigi sehari sampai 2 3 kali kan tapi masih tiada kesan kan??? Sebenarnya kalau hanya memberus saja tak cukup korang kena ada extra cucian tau.. hehehe..

Sebelum menggunakan Whitekish

Abam Ziaf pun selalu struggle sebab ye la bila buat Live kena confident tapi if gigi kemain kuning lagi, how nak confident kan??? Nasib baik lah abam di perkenalkan dengan Whitekish Magic Charcoal

Whitekish ini diproses dari ARANG AKTIF dari sumber tumbuhan semulajadi iaitu tempurung kelapa, ia juga:

✔️ 100% dari sumber semulajadi ✔️ Tiada bahan campuran kimia atau penghakis ✔️ Efektif menanggalkan karang di celah Gigi ✔️ Ada Halal JAKIM dan KKM (NOT200700100K) ✔️ Selamat digunakan seisi keluarga

Selepas menggunakan Whitekish

Mudah saja tau nak menggunakan korang hanya perlu celup sedikit berus gigi pada charcoal. Gosok 
gigi perlahan lahan. Kumur dan bilas sehingga bersih. Gunakan 2 kali sehari 
korang boleh nampak perubahan dalam masa 7 hari tau

Untuk info lanjut korang boleh check out di www.whitekish.com atau 
call/SMS/Whatsapp - +60178898878.


Friday, 27 November 2020

#FRforReview - LuLu Super Friday

#FRforReview - LuLu Super Friday


Wahhh rasanya dah lama tak shopping dekat pasaraya kan... Abam ziaf memang dah lama nak singgah dekat LuLu Hypermarket ni tau sebab dok lalu lalu tapi tak dapat.. Alhamdulillah bila berpeluang singgah rezeki betul sebab LuLu Hypermarket tengah buat Super Friday yang berlangsung dari 23 November sehingga 6 Disember 2020... korang tau ada diskaun sehingga 70% ..
Ingat tagline mereka "Super Products, Super Deals!"

Jangan risau LuLu Hypermarket mengamalkan SOP yang telah di tetapkan oleh KKM!
Jadi anda boleh shopping dengan gembiranya!!!



Korang tau tak bukan sahaja barangan Elektrik saja yang ada diskaun meriah tapi barangan keperluan rumah, deko deko, pakaian, kasut serta barangan dapur dari jenama terpilih juga turut serta untuk kempen Lulu Super Friday...




Produk Digital (Barangan Elektrik dan Gadget)


Yeaahhh abam ziaf punya favorite section untuk pergi... Terdapat pelbagai rangkaian produk sepert telefon bimbit, barangan komputer, perkakasan elektrik & banyak lagi... Korang memang kena grab sebab memang berbaloi, produk yang hebat pada harga yg berpatutan!!

 
So jom abam ziaf kongsikan antara barangan yang korang boleh grab!!


1. iKon - Electric Oven RM165 (RM249)

2. Midea Induction Cooker RM119 (RM169)

3. Mcdodo Powerbank 10000 mAh RM30 (RM55)

4. Philips Hair Curler RM59 (RM99)

5. realme Smartphone RM799 FREE PowerBank (RM899)


Paling best korang boleh dapat voucher & hadiah dengan pembelian di LuLu Hypermarket!!

Fesyen dan Gaya Hidup

Kalau korang rasa macam outfit dah sendu, inilah masanya untuk korang shopping!! Korang tau boleh dapat diskaun sehingga 50%!! Jangan risau ada pakaian untuk lelaki, wanita & kanak kanak , so boleh shopping seluruh ahli keluarga dalam satu tempat...





So jom abam ziaf kongsikan antara barangan yang korang boleh grab!!

1. Skechers 50%

2. Sunnex Jeans 30%

3. ETEN ladies bags 30%

4. RUFF for kids 30%

5. ETEN kids 30%

Abam ziaf suka tau sebab Skechers dapat 50% diskaun tau.. Kasut dia dah la best giler.... So korang kena grab tau
 
Dekorasi dan Barangan Keperluan Rumah

Abam ziaf pasti ramai kaum Hawa yang suka bahagian ni tapiiiii no no hehe sebab abam ziaf suka juga.. Perkakasan dapur sangat mur  mur tau!! Plus untuk anak anak comel banyak toys yang boleh grab

So jom abam ziaf kongsikan antara barangan yang korang boleh grab!!

1. GD Juice Dispensers 3L RM69.99 (RM109)


2. Chefline Non-stick Ceramic RM39.99 (RM79.99)

3. Amercook non-stick crepe pang RM49.99 (RM69.99)


4. Hot Wheels RM5 (RM8.90)


5. Daisheng Kids Play Tent RM49 (RM79)



Produk Segar dan Barangan Dapur

Wahhh ini section yang semua orang suka kan!! yeahhh sebab terdapat pelbagai keperluan barangan dapur & segar!! memang jimat poket korang kalau membeli belah di sini tau!!


So jom abam ziaf kongsikan antara barangan yang korang boleh grab!!

1. Luppo RM4.95 (RM9.90)


2. Dynamo 3kg RM17.90 (RM31)
3. SunFlower Pure Basmathi Rice RM37.90 (RM58)


4. Joy Dishwashing 500ml RM3.95 (RM8.45)


5. Every Day Milk Powder 1.6kg FREE 200g RM38.49 (RM47.90)


So abam ziaf dah puas shopping dekat Lulu Hypermarket!! korang bila lagi?? make sure korang singgah Lulu Hypermarket untuk enjoy pelbagai diskaun & free gift!! jgn lupa ya Lulu Super Friday dah bermula!! Jangan Risau 





Untuk keterangan dan promosi lebih lanjut boleh layari:-
https://www.instagram.com/luluhypermarketkl/

#LuLuKL #LuLu1Shamelin #LuLuSuperFriday #HappyAtLuLu #JomkeLuLu

Thursday, 19 November 2020

#FRforReview - NIKKON - Portable Massa 3 in 1 Lighting

#FRforReview - NIKKON - Portable Massa 3 in 1 Lighting



Hi korang hari ini abam ziaf nak share tentang produk dari @nikkon_lighting iaitu Portable Massa 3 in 1 Lighting .. Best lampu dia sebab portable so boleh bawa & guna di mana sahaja..

Portable Massa ni sangat mudah korang hanya perlu charge selama 2 jam saja & boleh guna sehingga 10 Jam tau.. Senang sbb charge dia guna usb ja, so mudah kan... Korang boleh laraskan tahap kecerahan kepada 3 tahap & yang paling best ada lampu merah berkelip kelip untuk tujuan emergency ...

Jadi if korang nak grab lampu ini boleh check out di @nikkon_lighting & guna code abam ziaf "MF5rhdkW" untuk dapat diskaun 10% tau..

Wednesday, 18 November 2020

#FRforReview - Breena Beauty

#FRforReview - Breena Beauty
LIMITED EDITION BLENDING PEARL SET


Hai beautiful people's !! 
Hari ini abam ziaf nak share Blending Pearl Latex Free Makeup Sponge dari @breenabeauty .. 
Kalau korang nak tahu mereka sudah wujud lebih 4 tahun!! . 
Kali ini mereka kenalkan Limited Edition Blending Pearl Kit!! yang ada 2 variasi iaitu Baby Pink & Pro Black set.. Setiap set ada Blending Pearl Makeup Sponge yang sgt lembut, Pearl Pod Travel Makeup Sponge Case⁠ yang memudahkan kita bila travel nanti, Sponge Brush Cleanser 80ml⁠, 
paling abam suka sebab kebersihan itu penting gaiz, so make sure selalu cuci sponge or brush korang k & last korang akan dapat FREE exclusive Breena glitter jelly makeup pouch yang cantik sangat .



Ingat tau set ini tersangatlah LIMITED edition, so if korang nak grab hanya RM59.00 sahaja.. 
Korang boleh dapatkan official website ( www.breenabeauty.com ) atau di Shopee (https://bit.ly/2JICqs4) atau melalui Agent #BreenaGlamSquad yang sah

Tuesday, 17 November 2020

#FRforReview - Crystatera X Haseyo

#FRforReview - Crystatera X Haseyo



Salam.. Hai Korang! Abam ziaf nak share yang @haseyo_world ada kolabrasi terbaru bersama @crysta.tera ... Kalau korang nak tahu Crystatera telah wujud seawal 2015 yang mulanya hanya di jual di kalangan keluarga & kawan2 sahaja tapi kini mereka telah melebarkan sayap ke pasaran luar.. Crystatera menjual semua jenis kristal tau dari pelbagai jenis & bentuk, raw stones, crystal pointer, palm stones termasuklah aksesori serta banyak lagi.. 


Kristal merupakan antara ciptaan Tuhan yang sangat cantik kerana gabungan warna & bentuknya.. Kristal juga mempunyai tenaga atau aura yang tersendiri untuk membantu memulihkan & menseimbangkan di dalam diri kita... Tenaga atau aura dari kristal ini terhasuk dari kombinasi ciri fizikalnya & metafizikal yang mana di terima dari dalam bumi beratus juta tahun dulu...


Tenaga atau aura yang di keluarkan adalah dari Grid Kristal itu sendiri untuk membentuk satu tenaga kuasa yang kuat (Life Force Energy) .. Grid kristal akan menghasilkan tenaga yg telah di programkan seperti mana teori segi tiga prisma ... Kristal dapat membantu 7 Aura yang terdapat dalam tubuh badan kita iaitu PUTIH (Atas Kepala), UNGU (Minda), BIRU (Mulut & Kerongkong), HIJAU (Dada), KUNING (Perut), OREN (Kawasan Peranakan) & MERAH (Kaki)


Jadi korang tunggu apa lagi jangan lupa untuk check out produk Crystatera di FB page Haseyo World sekarang.. Ada harga promosi tau skrg!

Wednesday, 11 November 2020

#FRfoodReview - Domino's EVERYDAY VALUE Deal!

 #FRfoodReview - Domino's EVERYDAY VALUE Deal!



Hai korang abam nak share if korang nak saving duit, lagi banyak kita boleh save, lagi best kan?! Eh so korang kena check out #EverydayValue oleh @dominosmy
.
Apa yang best pasal take-away everyday value ni? Korang boleh grab personal pizza serendah RM 5 ja tau atau 50% off utk Regular, Large or Extra Large pizza (all available utk Take Away) atau boleh ja guna servis Pandu Ambil, favorite abam ziaf!
.
Kalau nak dapat sides percuma pula @dominosmy ada buat Buy 1 Free 2 deal tau!so korang boleh pilih bread sides, crazy chicken crunchies, chocolate lava cake, Banana Kaya dessert & a Regular pizza... Paling best its FREE delivery, duit saving untuk delivery, diri pun tak perlu nak keluar rumah time Covid ni!
.
So jgn lupa gaiz boleh jimat duit & boleh menabung lebih!
Check out @dominosmy untuk info lanjut

#FRforReview - 11.11 Single Day Sale, Midea Malaysia

#FRforReview - 11.11 Single Day Sale, Midea Malaysia



Hi korang sure semua tgh excited untuk 11.11 kan??? ha abam pun super excited sangat tambah2 bila dapat tau yang @midea_malaysia pun ada sales tau!



Korang bayangkan water purifier & White coffee maker hanya RM11.11 ja ... Kalau harga normal kita nak beli sure sure RM100++

So abam nak bagi tau rahsia yang special deal 11.11 nih hanya available dekat @shopee_my sahaja tau.. Jadi korang buka apps Shopee skrg then follow Official Store Midea Malaysia kat sana, nak senang nih abam bagi Link ---->> https://bit.ly/3n2bt0Z

Jangan lupa set alarm & reminder korang untuk special deal 11.11 oleh @midea_malaysia di Shopee dari pukul 12AM - 2AM.. Abam bagi tips topup ShopeePay siap2 k..