#FRfoodReview - Gombak Cowboy Cafe

by - December 27, 2020

 #FRfoodReview - Gombak Cowboy Cafe


Hai korang hari ini abam ziaf nak share tempat makan yang rare sikit tapi menarik tau... Korang pernah experience tak makan ala ala cowboy vibe dekat dengan kandang kuda yang korang juga boleh tunggang if nak, iaitu Gombak Cowboy Cafe
Cafe ini terletak berhampiran dengan UIA ja so sangat mudah untuk sampai ke sini tau & persekitaran dia sangat menarik ... Terdapat pelbagai rangkaian menu makanan yang menarik korang boleh pilih di sini...
Antara menu yang abam cuba, ialah :

🔖Thai Salad (RM10)
Nama pun dah menarik kan?? ya abam suka gabungan sayur yang ada dengan rasa sos thai memang dah layan tapi yang paling gempak sebab dia ada fruit cocktail & LAICI!!!! memang ngam sebab manis, sweet pedas & taste sayur well blend..

🔖
Minestroni soup (RM12)
First time abam ziaf try soup nih tau.. Sup tomato yang ada sedikit pasta & spaghetti bersama dgn daging cincang, kentang, broccoli & bahan2 lain.. Rasa dia memang unik tapi boleh di terima tekak abam nihhhh .. korang boleh makan dengan Garlic bread yang ada...
 🔖Nachos (RM15)
Korang biasa dah makan Nachos kan, tapi kat sini unik sikit sebab ada letak avocado tau & based dia ada baked beans sauce tau... tapi memang kena ngam dgn tomato salsa & campuran cheese.. Abam ziaf memang layan even Nachos dia pun so crunchy tau!!!
🔖Buffalo Cowboy (RM15)
Ini antara favorite abam kat sini tau...  Ayam yang di goreng dengan di selaputi sos yang pedas pedas manja & ayam dia besar besar tau.. korang boleh layan dengan coleslow juga ..
🔖Smokey Duck Breast (RM25)
haishhh ini pun favorite juga.... Abam if ada duck dalam menu memang tak boleh tolak tau...  Itik yang di salai sangat perfect, tak kering tau.. sangat juicy !!

🔖Lamb Shank (RM35)
Kalau kita nak makan Lamb shank sure sure mahal kan,, tak yah risau kat sini pun ada tau.. Abam suka sebab dia di masak just on point .. di gabung kan dengan so black pepper plus bit of creamer memang ngam.. Di datangkan juga dengan kentang & sayur coleslow
🔖Pina Colada (RM15)
Apa ni? hehehe ini nama minuman yang abam minum.. Gabungan pisang & nenas yang di blend bersama... First time abam cuba gabungan, suprisingly sedap sbb taste pisang yang heavy akan di balance kan balik dgn nenas 

Antara menu menu lain yang terdapat di cafe ini;
 Harga di sini bagi abam sangat sangat berbaloi tau...
Ohya di sini terdapat sistem pembayaran menggunakan 
Maybank QR pay, Touch N Go E–Wallet, bank transfer selain Cash

Jadi if korang dah bosan dengan Cafe cafe yang biasa , cuba datang sini & experience.. 
Memang abam rasa korang akan rasa vibe yang baru , rare la sikit kan...
GOMBAK COWBOY CAFE 
Lot 5639, Jalan Sungai Pusu, Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor, 53100, Selangor

Dibuka setiap hari kecuali Isnin, dari 3pm - 12am (last call 10pm)

Lokasi :Gombak Cowboy Cafe. 

You May Also Like

0 comments