Thursday, 24 June 2021

#FRforReview - Green Tissue

#FRforReview - Green Tissue 

Hi korang! Pastinyaaa musim pandemik antara benda paling org 'panic buying' adalah tissue! tapi nasib baiklah bamziaf pengguna yg bijak beli Green Tissue @goeiwaluyotrading secara online ja!
Bamziaf suka giler sebab tissue dia sangat bagus & berkualiti tau... plus dia diperbuat dari "legal wood" tau.... & paling penting halal tau... Korang kena make sure ada tissue roll & tissue box ni! Berbaloi sbb harga dia terlajakkkkk murah tau.....

if korang nak dapatkan produk Green Tissue boleh beli dari @shopee_my --->> https://shp.ee/gpj6zem skrg!
.

Wednesday, 23 June 2021

FRforSharing - Saya sudah di vaksin!

 FRforSharing - Saya sudah di vaksin!



ALHAMDULILLAH!!

Hai korang! Hari ini bamziaf nak share Journey bamziaf utk mendapatkan 1st dose vaksin! Actually mcm orang lain bamziaf pun dah start register melalui sistem "PICK" untuk mendapat vaksin dari bulan Februari lagi tapi apakan daya belum ada rezeki

Then fasa kedua di buka sekali lagi tak silap bulan April hari tu menggunakan sistem yang sama iaitu "PICK"! Memang kali double excited siap prepare kan diri lebih awl untuk masuk sistem & booking tapi apakan daya, berjaya daftar tapi cuma tiada confirmation dari sistem sebab sistem 'Hang' .. Jadi apa nak buat kita pun lets PASRAH!!

Kemudian Fasa ke 3 di mulakan  tapi melalui aplikasi MySejahtera. Ini bamziaf tak pasti mcm mana sistem pick & assign orang utk pergi amik vaksin! Guess what??? yeahhh text yang di tunggu tunggu tiba! memang excited giler time dapat text tu terus check mysejahtera untuk confirm!! Alhamdulillah confirm utk 1st done pada 21 June 2021 & merupakan hari pertama PPV Stadium Nasional mula beroperasi!


Ramai yang cakap AZ & Pfizer away better utk di vaksin kan... tapi better than nothing kan! kerna percaya setiap perancangan Allah swt adalah yang sebaik baiknya tau! InshaAllah nanti kerajaan Arab Saudi akan bagi orang yang amik vaksin SINOVAC juga boleh mengerjakan HAJI!

Perjalanan mengambil vaksin amat amatlah smooth & di permudahkan-Nya.. Within rasa dalam half an hour dah settled sebab kena wait utk 15 minit permantauan kan.... If korang nak tengok how flow amik vaksin, bamziaf akan update di Instagram (@ziafmihar).. Paling bamziaf happy my 2nd dose appointment adalah on my BIRTHDAY! Alhamdulillah!!


So bamziaf doakan semoga kita semua akan cepat dapat VAKSIN & Malaysia akan kembali pulih seperti dulu kala.. Kita dapat travel balik! Ekonomi kembali normal! bamziaf dapat balik kampung jumpa family! Oh gosh rindu teruk dengan mereka semua!

Kepada yang belum berdaftar tu, korang boleh klik link ini utk panduan, https://www.vaksincovid.gov.my/panduan/



Monday, 14 June 2021

#FRforReview - TOP Advanced Micro-Clean Tech 99.9% Antivirus

#FRforReview -  TOP 
Advanced Micro Clean Tech 99.9% Antivirus

Hai korang... Pastinya musim pandemik ini kita kena memastikan diri & keluarga kita terhindar dari virus Covid-19 kan.. Kadang2 kita terpaksa untuk keluar bagi membeli barangan keperluan utk rumah & keluarga kan, jadi pastinya pakaian kita juga terdedah dgn virus COVID-19..
Alhamdulilah bila bamziaf jumpa @TOP, jenama pencuci No 1 di Total Malaysia, 
memperkenalkan TOP Advanced Micro-Clean Tech 
yang dapat menghilangkan 99.9% virus pada pakaian, bukan hanya bakteria



Kesemua Pencuci Pakaian “Advanced Micro-Clean Tech” adalah

A close-up of a flower

Description automatically generated with low confidence

A picture containing text

Description automatically generated

Logo

Description automatically generated

A picture containing text, vegetable

Description automatically generated

Menyingkirkan 99.9% Virus Berbahaya (SARS-CoV-2, lebih dikenali sebagai COVID-19 & Influenza A) dan Bakteria2 untuk Perlindungan Optimum.

Menarik keluar Kesan Peluh, Minyak Badan dan Kotoran Terperangkap untuk Pembersihan Menyeluruh.

Mencegah Bau Hapak walaupun Dikeringkan di Dalam Rumah.

Menyingkirkan 99.9% Debu Hamayang Menyebabkan Alahan.

 

 

Pencuci Pakaian Serbuk “Advanced Micro-Clean Tech” TOP

Pencuci pakaian serbuk “Advanced Micro-Clean Tech” TOP terdapat dalam pilihan Super White, Super Colour dan Super Hygienic yang terdapat dalam 750g, 2.3kg dan 3.8kg; sementara Blooming Freshness dan Silky Miracle terdapat dalam saiz paket 750g, 2.1kg dan 3.6kg masing-masing dijual dengan harga runcit yang disyorkan RM5.50, RM14.95 dan RM23.40.

 

Setiap pilihan terdapat fungsi pencuci pakaian unik untuk keperluan tertentu anda. 

Super White

TOP Super White menjadikan pakaian anda putih dan cerah hanya dengan satu cucian hasil gandingan Blue Marine Whitening Tech.

Super Colour

TOP Super Colour melindungi warna pada fabrik dengan Innovative Colour Enhancement Tech yang mengekalkan warna berseri lebih lama.

Super Hygienic

TOP Super Hygienic menghilangkan bau peluh daripada cucian dengan Advanced Deodorising Tech, supaya anda dapat menikmati gaya hidup aktif yang lebih segar.

Blooming Freshness

Top Blooming Freshness mengujakan deria anda dengan Freshcare Tech yang memberikan haruman bunga berkekalan sehingga 30 hari2.

Silky Miracle

Top Silky Miracle adalah keajaiban luar biasa daripada lembutan sutera, penjagaan fabrik dan wangian mewah sehingga 100 hari*.

*Mengandungi bahan-bahan aktif dan diuji di makmal Jepun.

 

Pencuci Pakaian Cecair “Advanced Micro-Clean Tech” TOP

Pencuci Pakaian Cecair “Advanced Micro-Clean Tech” TOP terdapat dalam pilihan Brilliant Clean, Colour Protect, Colour Buster, Stain Buster dalam saiz paket 1.8kg, 2.7kg dan 4kg dengan harga runcit yang disyorkan iaitu RM10.40, RM17.55 dan RM24.05; sementara Blooming Pleasures dan Silky Miracle terdapat dalam saiz paket 1.5kg and 3.6kg dengan harga runcit disyorkan RM10.40 dan RM24.05.

Setiap pilihan terdapat fungsi pencuci pakaian unik untuk keperluan tertentu anda.

Brilliant Clean

TOP Brilliant Clean menanggalkan kotoran dan mencegah pakaian menjadi kusam dengan Superior Dispersion Power untuk cucian yang lebih bersih dan cerah.

Colour Protect

TOP Colour Protect melindungi warna pada fabrik dengan Innovative Colour Enhancement Tech yang mengekalkan warna berseri lebih lama.

Odour Buster

TOP Odour Buster menghilangkan bau peluh dan menyingkirkan 99.9% bakteria penyebab bau membiak atas pakaian dengan Advance Deodorising Tech untuk gaya hidup aktif yang lebih segar.

Stain Buster

TOP Stain Buster menembus setiap lapisan fabrik dengan Stain Removal Action untuk cucian yang bersih sepenuhnya dengan satu cucian.

Blooming Pleasures

TOP Blooming Pleasures mengujakan deria anda dengan Freshcare Tech yang memberikan haruman segar berkekalan sehingga 30 hari2.

Silky Miracle

TOP Silky Miracle adalah keajaiban luar biasa daripada lembutan sutera, penjagaan fabrik dan wangian mewah sehingga 100 hari*.

*Mengandungi bahan-bahan aktif dan diuji di makmal Jepun.

 

Pencuci Rendah Buih “Advanced Micro-Clean Tech” TOP

Untuk mesin basuh muatan hadapan, cecair TOP Smart Clean terdapat dalam saiz paket 2.7kg and 4kg pada harga RM24.65 dan RM31.00, serbuk TOP Super Low Suds terdapat dalam saiz paket 3kg dan 5kg pada harga RM28.90 dan RM39.90, sementara serbuk TOP Low Suds Blooming Garden terdapat dalam saiz paket 4.8kg pada harga RM39.90.

Smart Clean Liquid

TOP Smart Clean adalah pilihan bijak untuk mesin basuh muatan depan dengan High Efficiency Low Suds Tech yang memberikan cucian yang cekap dan berkesan setiap masa.

Super Low Suds Powder

TOP Super Low Suds adalah pilihan yang lebih bijak untuk mesin basuh muatan depan dengan High Efficiency Low Suds Tech yang memberikan cucian yang cekap dan berkesan setiap masa.

Super Low Suds Blooming Garden Powder

TOP Super Low Suds Blooming Garden memberi keseronokan untuk mencuci dengan High Efficiency Low Suds Tech serta Freshcare Tech yang memberi wangian bunga segar berkekalan sehingga 30 hari2.

 


Jadi korang boleh pilih samaada nak serbuk, cecair atau busa rendah utk pilihan pencuci TOP yang baru nihh. Pastinya kita akan rasa lebih tenang & yakin utk menjadikan rumah lebih bersih 
& sihat utk keluarga kita...

TOP boleh didapati di seluruh negara melalui pasar raya besar, pasar raya, kedai cucian dan laman atas talian yang dipercayai, TOP boleh didapati dalam pelbagai bentuk dan saiz paket, bersesuaian dengan keperluan cucian yang berlainan. Untuk maklumat lanjut: layari http://www.southernlion.com.my

#TOPMalaysia #Antivirus #AdvancedMicroClean #StayonTOP #TOPcaresforYOU #TOPsayangisemua #TOPneversettles

Saturday, 12 June 2021

#FRforSharing - Innovation Terbaru Mengurangkan Kemudaratan

#FRforSharing - 

Innovation Terbaru Mengurangkan Kemudaratan



Hai korang! So korang perasan tak sekarang banyak syarikat yang mengeluarkan produk e-cigarettes tapi mereka hasilkan yang tidak ada smoke.. Kenapa??


Korang tahu tak tinjauan yang dilakukan ke atas rakyat Malaysia

sudah ada masalah ketagihan merokok di awal usia 15 tahun &

hampir 27 ribu kematian disebabkan oleh asap rokok tembakau dan bukanlah disebabkan nicotine..

Sumber:http://taknak.myhealth.gov.my/remaja-merokok/

Sumber: MalayMail


Jadi bila wujudkan produk alternatif yang menggunakan teknologi berbeza dari e-cigarettes yang lain seperti, produk tembakau dipanaskan tanpa pembakaran atau lebih dikenali sebagai ‘heated tobacco products di mana ia menggunakan tembakau yang sebenar bkn E-Liquid. 


Korang tahu tak? Perbezaan di antara E-Cigarattes, Heated Tobacco Products & Vape? Perbezaan utamanya adalah E-Cigarattes & Vape menghasilkan kandungan bahan kimia yang tinggi di dalam asap yang dihasilkan walaupun tidak ketara oleh mata kasar tapi bila di sedut boleh memberi impak kepada kita...berbanding Heated Tobacco Products.


Heated-tobacco products direka khas untuk memanaskan unit tembakau tanpa pembakaran. Ini menghasilkan wap yang mengandungi nikotin, melepaskan rasa sebenar tembakau yang dipanaskan. Alat alternatif ini tidak ada pembakaran malah, tahap bahan kimia berbahaya dikurangkan dengan ketara berbanding dengan asap rokok. 


Jadi dengan wujudnya produk alternatif, ia dapat membantu mengurangkan risiko masalah kesihatan di kalangan perokok. Risiko untuk 'perokok pasif' mampu di kurangkan…


Jadi untuk korang perokok tegar masih belum mampu untuk berhenti merokok boleh mendapatkan info tambahan selain apa yang korang baca di atas.. Ini mampu mengurangkan risiko kepada orang tersayang di sekeliling korang.. Agar kehidupan kita lebih baik & sihat...



Friday, 11 June 2021

#FRforReview - Edifier X5 - True Wireless Stereo Earbud Earphone

#FRforReview - Edifier X5 - True Wireless Stereo Earbud Earphone 




Hai korang... Pastinya music atau bunyi memainkan peranan yang penting dalam kehidupan harian kita... Bamziaf nak share one of my favorite earbud dari @edifier_malaysia iaitu X5




Edifier X5 ni ada aptX codec yg menjadikan sound lebih real tau. X5 juga ada DUAL MIC with CVC 8.0 Noice Reduction technology yg membuatkan suara kita lebih jelas tapi gangguan bunyi lain.. Paling best dia ada Qualcomm Bluetooth 5.0 Chipset so lebih cepat & boleh guna dlm jarak yg lebih jauh tau..



Bamziaf paling suka if nk bersenam, sebab dia ada IP55 yg boleh protect air & habuk, plus design dia yg mcm ni mmg fit dlm telinga korang so xkn jatuh dgn mudah if tgh berlari, serta ringan giler... plus korang dapat 3 pairs ear tips lg...


Edifier X5 ni guna Type-C utk charge so sgt senang, if korang full charge boleh guna sehingga 6 jam tp jgn risau sebab dia di dtgkan dgn charging case yg boleh charger sehingga 15jam...



Korang juga akan mudah sebab dia ada Touch Control so if korang nak Jawab Call ka, nak next kan lagu ka, nak reject call ka, nak pause ka hanya TAP ja dah boleh... Sangat mudah...



Jadi if korang nak dapatkan Edifier X5 boleh check out IG mereka @edifier_malaysia atau dapatkan di @shopee_my , https://shp.ee/uy27ph4
.

Thursday, 10 June 2021

#FRforReview - DOVE - Disposable Face Mask

#FRforReview - DOVE - Disposable Face Mask

Hai korang pastinya kita makin risau kan dgn peningkatan kes Covid19 yang makin tinggi... Bamziaf sendiri pun dah buat self-lockdown & limitkan pekerjaan di luar utk skrg ini... Jadi korang pun kena ikut SOP yg telah di tetapkan...
Bamziaf happy dapat @mydovemask dari @mystargems@mygemspot .. Bamziaf mmg plan nak beli tup tup dh dapat, Alhamdulillah rezeki.. Apa yang paling best dengan mydovemask nih dia di bungkus individu, maksudnyaa satu satu so if korang letak dlm beg or mana mana pun mask tu masih bersih utk di gunakan..



Mydovemask juga menggunakan bahan Anti Alergi so xdk lah muka korang naik jerawat atau ruam kan...antaranya ialah HypoAllergenic.. Bahan ini mengurangkan alergi kulit... Selain itu mask ini juga tahan terhadap bendalir yang melindungi dari biofluida & titisan berbahaya. Lebih selamatkan


Korang jgn risau @mydovemask berdaftar dgn Medical Device Authority (MDA) Type I, kemudahan pembuatan mereka memenuhi standard ISO 13485. Mereka juga ada Dove+ & Dove KN95
Jadi if korang nak dapatkan boleh check out di https://mydovemask.com/ atau korang boleh dapatkan di @shopee_my (https://shp.ee/73cb6sx)


.

Tuesday, 8 June 2021

#FRforSharing - Promo Code FOODPANDA !

 #FRforSharing - Promo Code FOODPANDA !


Hai korang! Pastinya ramai yang skrg Work From Home kan sbb Lockdown, 
benda paling malas nak buat adalah masak kn.. Bamziaf pun kdg2 bosan asyik nk masak, nasib baik ada @foodpandamy , dapat jugak order @kfcmalaysia dengan @zus.coffee

Jadi if bamziaf craving apa2 just scroll apps foodpanda then tunggu rider sampai ja mudahkan... 
Korang pun kena kurangkan keluar rumah tau,, just stay home k
Korang jgn risau sebab skrg foodpanda tengah ada promo, 
di mana korang boleh dapat sehingga 35% OFF tau dgn pembelian min RM20 ja.... 
Jgn lupa masukkan Promo Code ""TAPINTOFOOD"" sebelum check out nnt

Promo ini sah sehingga 28 Jun tau... 
Jadi apa tunggu lagi download applikasi foodpanda skrg tau..

#FRforSharing - Projek Palestine bersama Asprinttz Legacy #FreePalestine

#FRforSharing - Projek Palestine bersama Asprinttz Legacy #FreePalestine


Hai korang pastinya kita semua sedia maklum nasib yang menimpa Rakyat Palestin... Bamziaf pun rasa sgt sedih dgn apa yg terjadi di sana.. Jadi Alhamdulillah bila @asprinttz.my memberi peluang untuk bamziaf turut bersama memberi sedikit bantuan untuk projek mereka bg membantu rakyat Palestine..
Jadi if korang nak turut sama membantu, mudah saja dengan membuat pembelian Baju ini...
Material yang sangat ringan, lembut & sejuk.. 30% setiap pembelian akan disalukan ke tabung Palestin 
di bawah projek yayasan @MyFundAction
Jadi korang boleh Pre oder utk fasa 2 dari 2 Jun - 14 Jun & 
baju korang akan di Pos bermula dari 23 Jun - 26 Jun.. 
Untuk info mengenai Tempahan & sebagainya boleh klik



Monday, 7 June 2021

#FRforSharing - Pay With Debit (Cepat, Selamat, Mudah)

#FRforSharing - Pay With Debit (Cepat, Selamat, Mudah)

Hi korang! Siapa yang skrg nih dah malas untuk keluarkan duit atau simpan duit banyak dalam wallet? Boleh geng dgn Bamziaf... Memang nak kurangkan utk keluar & berurusan menggunakan duit.. 
Jadi apa yg Bamziaf buat adalah - #Paywithdebit untuk contactless payment method


Korang tahu tak dengan #PayWithDebit lebih cepat urusan pembayaran & tak perlu kira kira cash yang ada dalam wallet dah.. Bamziaf skrg pun memang #stayathome je, 
so byk urusan pembelian secara online. 
Bayar dgn debit card memang lagi cepat, selamat dan mudah sebab Bamziaf boleh track semua spendings and takdelah overbudget
Jadi, korang pun jomlah #paywithdebit

Wednesday, 2 June 2021

#FRforSharing - Guardian - ‘Harga Rendah DiKunci Untuk Kekal Rendah’

#FRforSharing - Guardian
‘Harga Rendah DiKunci Untuk Kekal Rendah’


Hai korang! Pastinya 'Lockdown' kali ini turut memberi impak kepada kita semua dari semua sudut kan... Alhamdulillah @guardianmy memgambil inisiatif utk membantu mengurangkan impak yg di hadapi pengguna sepanjang pandemik Covid-19 ini dengan menurunkan & mengunci harga 1500 barangan melalui program #LowPricesLocked
Program ini merangkumi barangan keperluan kesihatan, kecantikan &
 penjagaan peribadi juga. Guardian melakukan program ini utk membantu mengurangkan impak cabaran kewangan yg kita hadapi..
Untuk info lanjut tentang promosi #LowPricesLocked , check out di blog bamziaf atau layari www.guardian.com.my Korang boleh visit setor Guardian yg berhampiran.. 
Jangan lupa utk join bersama bamziaf utk Guardian #LowPricesLocked virtual launch 
pada Sabtu ini 5 Jun 2021, jam 8.30pm di https://fb.me/e/FLL0aO2n
Jumpa anda nanti!!