Saturday, 11 June 2022

#FRforReview - Resipi Mudah Masakan Jepun dari Produk Kanika

#FRforReview - Resipi Mudah Masakan Jepun
dari Produk Kanika



Hi hampa! Pastinya best kan if boleh makan makanan Jepun di rumah, & kita sendiri yang masak..
Bamziaf yang bujang ini pasti kurang kerajinan nak memasak juga tapi favorite sgt makanan Jepun ! Nasib baiklah kawan bamziaf kenalkan produk Kanika ini!

Jenama "Kanika" ini telah wujud sejak tahun 1996 lagi tau yang di 
keluarkan oleh HSH Frozen Foods Sdn Bhd (1991) yang mana merupakan 
antara jenama terkemuka dalam produk makanan inovatif! 


KANIKA ialah pembekal makanan laut, ikan dan makanan sejuk beku Jepun Malaysia.. 
Perniagaan teras dibekalkan untuk memborong lebih daripada 1,000 jenis makanan laut beku ke hotel, pasar raya, restoran dan runcit premium berantai. Mereka juga memilih dan mengimport lebih 1000 produk dari lebih 20 negara ke Malaysia & mengeksport keluar produk ke Hong Kong dan Singapura


Bamziaf nak share dengan hampa resipi mudah utk masak masakan Jepun menggunakan produk Kanika, seperti Breaded Scallop, Sesame Dressings, Chuka Wakame, Chuka Kurage, Chuka Idako, Chuka Hotate, & Udon! Tersangat mudah, hanya defrost  then boleh untuk di makan or di masak!!


1. Kanika Breaded Scallop + Kanika Sesame Dressing
Cara Memasak:
1. Goreng di bawah suhu minyak 150°c to 170°c
2. Goreng hingga permukaan bertukar keemasan
3. Hidangkan bersama dengan Kanika Sesame Dressing


"Breaded Scallop ini sgt crunchy & rasa Scallop dia mmg sedap! di tambah cicah dengan Sesame Dressing mmg kombinasi yg terbaik, sebab sos sesame dia mmg lain dari yang lain"

2. Sushi Style with Chuka (Wakame, Kurage, Idako & Hotate)
Bahan - Bahan:
1. Chuka Wakame, Chuka Kurage, Chuka Idako, Chuka Hotate
2. Beras Jepun ( Sukatan Memasak: 1 Cawan Beras = 2 Cawan Air)
3. Crispy Seaweed
4. Grilled Seaweed 

Cara Memasak:
1. Defrost Produk Kanika lebih kurang 30 minit
2. Masak Beras Jepun
3. Nasi Jepun di tekap, tabur Crispy Seaweed & Letak Chuka pilihan
4. Letak atas Grilled Seaweed & Ready To Eat


"Bamziaf suka semua Chuka dari Kanika ni, sebab rasa fresh walaupun ia frozen kan... Memang rasa mcm makan dekat kedai sushi terkenal.. Chuka Idako dia terpaling love, dah la dalam satu pek sgt banyak!"

3. Udon with Baby Octopus + Shitake
Bahan - Bahan:
1. Kanika Instant Japanese Fresh Udon
2. Kanika Chuka Idako
3. Dried Shitake (Rendam air sebelum masak)
4. Crab Stick
5. Kicap Manis
6. Daun Sup & Daun Bawang
7. Crispy Seaweed

Cara Memasak:
1. Masukkan Chuka Idako, Crab Stick & Dried Shitake
2. Jika kering masukkan sedikit air
3. Masukkan Kanika Instant Japanese Fresh Udon
4. Masukkan Kicap Manis, Daun sup & daun bawang
5. Setelah di hidangkan, taburkan Crispy Seaweed di atas

Hampa boleh tonton video cara memasak di bawah:


"Udon dia sgt nice, tak rasa tepung or apa.. if hampa goreng or buat dalam sup pun mmg ngam, lembut ja.. bamziaf suka rasa mcm beli dekat Mart~"

Mudah kan resipi ini?? Hampa kena cuba tau produk Kanika ini & 
Bamziaf ada berita gembira untuk hampa semua sebab bersempena sambutan Hari Bapa, 
ada promo tau, iaitu FATHER'S DAY OFFER UMI BUNDLE hanya RM114.30 
(harga Asal- RM127) sehingga 18 Jun 2022!


Set Bundle termasuk:
1 x Black Jute Bag
2 x Udon
2 x Breaded Scallop
2 x Sesame Dressing
2 x Chuka Wakame
2 x Chuka Hotate
2 x Chuka Idako

Hampa if nak dapatkan produk Kanika, boleh check out di platform di bawah:


Untuk dapatkan maklumat lanjut hampa boleh follow social media mereka;



Address:
Kanika Malaysia @Selayang
Block K, Lot 46903,
Jalan Taman Perusahaan Selayang.
68100 Batu Caves, Selangor

Telephone: 1300-88-0707 | 010-2117549 | 012-9897424

Email: customersvc@kanika.com.my

No comments:

Post a Comment