#FRforReview - Terapung di atas 700kg Epsom-Salt | Bangkok Float Center with KKday

#FRforReview - Terapung di atas 700kg Epsom-Salt
Bangkok Float Center | KKday
Zero Gravity Zero Stress

bangkok float center kkday thailand epsom salt

Hi Guys! Korang pernah tak rasa macam nak terapung di tengah Lautan & just rasa korang saja di situ tanpa ada gangguan lain! Bamziaf mmg lama teringin sangat nak experience! 

 

Nasib baik ada KKday yang bagi bamziaf experience ini! Bamziaf scroll thru attraction dekat dalam apps KKday, korang boleh dowload apps kkday juga! Jadi bamziaf ternampak Bangkok Float Center, tengok macam menarik terus bamziaf book yang Package: 60-Minute Floating Experience !

 

Korang mesti terfikir Bangkok Float Center ini ada apa kan? Di sini membolehkan korang untuk terapung di dalam Dream Pod yang mengandungi 700kg specially formulated salts (Epsom Salt) bersama 1000 liters air yg menjadikan 30cm deep solution dengan 35.5 degrees C(Skin Temperature)

 

Apa yang best sangat korang kalau kita terapung ini? Ia akan membuat korang relax & deep sleep, secara tidak langsung dapat merehatkan mental kita.. Ia juga dapat membatu kita kurangkan stress & sakit yang kita alami... Selain itu yang bamziaf paling suka after the terapi, kulit bamziaf jadi sgt soft !

 
Bamziaf sempat berjumpa dengan Mr Sam yang berbesar hati untuk memberi penerangan tentang keseluruhan Bangkok Float Center ini termasuk treatment untuk floating ini..

 

Sebelum memulakan float, phone kita mesti kena silent! Kita akan diberikan ear plugs juga.. 
Di dalam bilik, korang akan shower dulu kemudian lampu bilik akan di tutup, 
Kemudian korang boleh step in dream pod then lay back gently.. Permulaan korang akan dengar music selama 10 minit then akan ada music utk last 5 minit! 
Korang akan tersedar dari mimpi yang panjang bila air bergegar dalam pod..
Korang akan shower selepas habis float...


Ada satu bilik khas utk korang bersiap selepas shower.. 
Semua peralatan untuk bersiap telah di sediakan untuk korang, jadi jgn risau!


Selepas korang balik, korang boleh stay dekat Zen Zone untuk relax dulu.. Korang juga akan disediakan Blue Tea yang ada Butterfly Pea Flower, Jasmine, Rose & Chrysanthemum

 

Jadi bagi bamziaf ini merupakan salah satu treatment atau terapi yang semua org perlukan..
Ini merupakan salah satu cara hilangkan segala stress & kesakitan! 
Memang selepas floating bamziaf rasa sgt fresh & energetic!

 

Jadi if korang nak experience terapung di Bangkok Float Center mcm bamziaf nih, 
korang boleh check out package di dalam apps KKday!
Korang kena buat appointment dulu sebelum datang tau..

Jangan lupa korang guna code bamziaf: "FAIZTH5"
Dapatkan 5% OFF untuk attraction di Thailand


Bangkok Float Center


Hope Land Hotel (2nd Floor), 46/1 Sukhumvit Rd, Phrakanong (opposit W District), 
Phrakanong BTS station (Exit 4) ONLY 3 minutes walkKlong Toei, Bangkok 10110

Contact:
Telephone - 098-628-9599 (ENGLISH)
Telephone - 093-159-9998 (Thai or English)
 
Open 7 days a week
8AM-10PM on everyday


#BangkokFloatCenter #KKdayMY #TravelWithKKday
#Bangkok #kkday

Post a Comment

0 Comments