Tuesday, 21 July 2020

#FRPlaceReview - Crocodile Adventureland Langkawi

#FRPlaceReview - Crocodile Adventureland Langkawi

Hi hampa semua! So abam nak share salah satu tempat yang hampa wajib pergi bila bercuti ke Langkawi, Crocodile Adventureland ! Abam pun sgt excited bila dpt pergi sini... 
Memang love sgt tempat dia ...


So basically dekat Crocodile Adventureland Selain hampa dpt tgk buaya, hampa juga dpt tgk pelbagai aktiviti pertunjukan seperti The Legend of Sarcosuchus, Bujang Lang Giant Crocodile, Thrilling & Aggressive Wild Croc, Adult Crocodile Jumping, Dinasour Encounter, Giant Crocodile Feeding.. Meriah kan?



Hampa boleh experience attraction baru kat sini, Jurassic Croc yang menampilkan dua spesies maskot dinosaur "genial" - Velociraptor & Dilophosaurus.. Paling best hampa dpt melihat spesies buaya prasejarah sepanjang 15.24 meter (50 kaki), Sarcosuchus.



So if hampa nak pergi boleh booking tiket di >>>
Harga tiket Serendah RM30 & banyak lagi pakej lain yg sgt menarik tau...

Taman Buaya Langkawi Sdn. Bhd.
Jalan Datai, Mukim Air Hangat
PO. Box 50
07000 Langkawi
Kedah Darul Aman

Tel : 04-959 2559 / 04 – 950 2061
Fax : 04-950 2081
Email : salesmgr@porosus.com or grpsales@porosus.com
















#FRPlaceReview - Telaga Terrace Boutique Hotel , Langkawi


#FRPlaceReview - Telaga Terrace Boutique Hotel, Langkawi


Hi hampa semua jadi abam nak share mana abam stay bila bercuti kt Langkawi hari tu... 
Abam stay dekat Telaga Terrace Boutique Hotel ... 
Lokasi dia berdekatan dgn Pantai Chenang berhampiran dgn Laman Padi so senang juga la nak lepak Pantai Chenang kan... 




@telagaterraceboutiquehotel ada 22 bilik & 4 suites untuk hampa booking tau so jangan risau.. Abam suka sbb bila masuk kawasan hotel rasa sangat private & tenang so bagus sbb kita nk bercuti kan...



 

Bilik dia sangatlah besar & selesa tau.. bukan bilik ja toilet dia pun punyalah besar.. Bagus sungguh tau.... Hampa jgn risau, Hotel ni ada pool tau sebelah dgn dining area so if breakfast memang by the pool... Kira if hampa stay sini memang complete la facility dia



Jadi if hampa datang Langkawi & tak tahu stay mana, hampa harus stay dekat sini okay!

Jadi if hampa nak booking:
Contact: +604 955 3435 
Email: reservation@telagaterrace.com
Lokasi: Telaga Terrace Boutique Hotel, GA BUSINESS CENTRE, Jalan Pantai Chenang, Mukim, 07000 Langkawi, Kedah