Friday, 28 May 2021

#FRforReview - myNEWS - Maru Kafe

#FRforReview - myNEWS - Maru Kafe

Hai korang! Alhamdulillah bawa rumah ada @mynewsmalaysia sebab jenis yg suka beli snack2 rare mcm bamziaf ni pasti terkesan xleh g grocery dkt mall2 tu...nak order online slalu amik masa kan.. Korang pergi ja myNEWS sure ada
Korang tahu kan yg myNEWS ada #MaruKafe ... So korang boleh beli roti yg fresh made, onigiri dia sumpah sedap, Pau dia boom & paling best kopi dia dh la mur mur tp very the international taste.. tapii bamziaf plg suka Hot Chocolate dia! Go cuba now!
Plus if 15hb & 28hb korang beli belah di myNEWS akan dapat 5x ganda mata ganjaran tau.. di mana nnt korang boleh redeem mata ganjaran utk pelbagai benda menarik!!

Jangan lupa download apps myNEWS sekarang & daftar sebagai ahli then enjoy banyak benefitt menanti

Wednesday, 26 May 2021

#FRforReview - realme 8 Pro PERCUMA

#FRforReview - realme 8 Pro PERCUMA 

Hi korang! Pastinya korang dah tahu kan yang @realme sudah melancarkan realme 8 Pro, the first realme smartphone equipped with 108MP Ultra Quad Camera to Capture Infinity. realme 8 Pro also ada 50W SuperDart Charge with 4500mAh battery and 6.4 Inch Super AMOLED Fullscreen ! So korang boleh amik gambar non stop la.... Memang awesome giler
Berita baik skrg korang boleh dapatkan realme 8 Pro secara percuma dengan @Celcom MEGA ™ Lightning XL Pass. Wahhh berbaloi baloi nih... Plan ini sgt bagus tau..
Pakej ini bernilai RM188 dengan kontrak selama 24 bulan.  Dengan mendaftar untuk Celcom MEGA ™ Lightning XL, anda akan dapat memiliki peranti secara percuma sambil menggunakan Internet berkelajuan tinggi 80GB bulanan, tanpa had panggilan ke semua rangkaian dan juga SMS pada kadar RM0.20.  korang juga akan dapat GIFT box 8 Pro yang terdiri daripada realmeow diffuser, pemegang kad realme dan lencana realmeow juga akan diberikan melalui pakej in..
So untuk info lebih lanjut korang boleh check out di https://shop.celcom.com.my/device-detail/Realme-8-Pro atau Facebook page atau IG @realmemalaysia.
#realme8Pro
#108MPCaptureInfinity

Sunday, 2 May 2021

#FRfoodReview - Buffet Ramadan di D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ

#FRfoodReview - Buffet Ramadan 
di D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ
Hai Korang! Pastinyaaa stress kan bila fikir mana nak ber-iftar kan? apa kata korang datang layan D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ ... Alaaa yang kat Shah Alam tuhhhhh.....
Korang tahu tak di sini pun ada Buffet Ramadan , tema tahun ini adalah "Salam Citarasa" ... Perghhhh dengar tema pun tahu sangat menarik...
Terdapat pelbagai menu menu menarik yang korang boleh cuba di sini, 
Antaranya:
✔ Aneka Seafood
✔ Aneka boat
✔ Aneka Grill
✔Live Cooking Kambing golek
✔Live Cooking Roti John
✔Live Cooking Char Kuey Teow Basah
✔Ayam Goreng Berempah
✔Nasi Arab
✔Nasi Beriani
✔Pasta Bolognese
✔Ayam Masak Merah
✔Aneka Masakan Panas
✔Aneka Kek
✔Aneka Kuih Melayu
✔Dessert ABC & Ice cream
✔Aneka buah-buahan & Rojak
✔6 jenis minuman
✔12jenis sos
✔Sup Tomyam & Ayam
✔Grill and steamboat stove
...dan banyak lagi
Puas giler gaiz dapat makan & main masak masak di sini tau.. Memang sangat sesuai untuk Iftar dengan kawan2 & family!
Harga Buffet Ramadan D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ
Dewasa : RM 39.90nett / Kanak2 4thn - 11tahun: RM 22.90nett
Kanak2 3 tahun dan ke bawah percuma
Warga Emas/Oku:Rm 35.00
Jadi Buffet Ramadan ini bermula dari jam 5 petang sehingga 9 malam... Korang make sure buat tempahan lebih awal tau....
Jangan lupa follow social media mereka
Instagram: @dkayangansteamboat

D'KAYANGAN STEAMBOAT SHAH ALAM Sri Acappella, 1, Jalan Lompat Tinggi 13/33, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor
#DkayanganSteamboat #BuffetRamadan #SteamboatMurah #ShahAlam

#FRfoodReview - Buffet Ramadan at Syrian House Restaurant

#FRfoodReview - Buffet Ramadan at Syrian House Restaurant

Hai korang...! if korang nak experience suasana yang lain utk iftar, jangan lupa check out Buffet Ramadan di Restoran Syrian House.. Makanan yang di sediakan pastinya akan buat korang happy sampai ke subuh tau..
If sebelum nih bamziaf pergi sana menjamu selera menu ala carte ja... tapi kali ini bamziaf boleh makan semua menu menu dengan jayanyaaa .. hehe.. Menurut Tuan Rumah, menu buffet akan berubah 2 3 jenis jadi if korang pergi join buffet Ramadan tiap2 hari pun tak akan rasa jemu...
Jadi utk Dewasa: RM59 per pax & Kanak2 (5 tahun ke atas) : RM29 per pax.
Bermula jam - 6.30pm & Buffet starts 7.15pm ke atas
Korang jangan lupa RSVP melalu Messenger or WhatsApp mereka di https://wa.me/601118957220
Syrian House Restaurant Malaysia مطعم البيت السوري ماليزيا
📍 02, Lorong Raja Uda 1, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
📞 03-2602 0016
🕰 10am-12midnight, Daily.
☪️ Halal Restaurant
.
#SyrianHouseRestaurant #SyrianHouse #Syrian #SyrianFood #SyrianFoodKL #SyrianFoodKualaLumpur #HalalFood #MiddleEasternFood #foodie #FoodieKL #mandi #bbq #grilled #YameniFood #lebanese #LebaneseFood #SyrianCuisine #LebaneseCuisine #MiddleEasternCuisine #FamilySet #turkishfood #turkishcoffee