Monday, 25 January 2021

#FRforReview - Skins - Fragrance Stick

#FRforReview -   Skins - Fragrance Stick
Hai korang hari nih bamziaf nak kenalkan produk best dari @skinsofficialmy iaitu Fragrance stick ... 
Apa yang best dia lebih senang nk di bawa & mudah utk pakai ... 
Produk ini hanya menggunakan bahan2 semulajadi saja, seperti  jadi dia mudah di cuci...
Rangkaian Fragrance stick dari Skins ini ada 5 scent iaitu 
Outdoor
Avant
Lovely
Spice
Confidence

 Harganya hanyalah RM30 sahaja, if korang BELI 4 PERCUMA 1 
tapi make sure guna kod promo bamziaf, "SKIN15"... 

so if korang nak dapatkan boleh tekan link di BIO IG @skinsofficialmy 
atau Whatsapp 018 256 4295 sekarang

Friday, 22 January 2021

#FRfoodReview - Banngkok Street Food

#FRfoodReview - Banngkok Street Food


Hai korang!! Siapa yang rindu masakan Thailand??? Bamziaf terpaling rindu tau makanan di Thailand tapi apakan daya dengan pandemik yang tidak tahu bila akan berakhir... Nasib baik la bamziaf dah jumpa restoran @banngkok.. Makanan dia semua memang sama dengan yg bamziaf makan di Thai!!
.
Kali ini bamziaf dapat mencuba antara menu menu yang di tawarkan:

• Khao Mok Kai (Thai Briyani)
• Hoy Tod (Oyster Omelette)
• Kuai Lai Pii (Striploin Boat Noodle)
• Mama Thaley (Maggi Tomyum)
• Sua Rong Hai (Crying Tiger Beef)
• Special Banana Pancake 
• Niaw Mamuang (Mango Sticky Rice
Korang jangan risau mereka buka dari pukul 12-7pm setiap hari.. If korang nak order:
DELIVERY : 

SELF PICK UP (take away) :

DRIVE-IN :

#BanngkokStreetFood #ThaiFoodKL #ThaiFood #ThaiFoodDeliveryKL #KLFoodDelivery #KLFoodie #StreetFood #HalalThaiFood

Thursday, 21 January 2021

#FRfoodReview - Amaris Mytart Portuguese EGGTART

#FRfoodReview -  Amaris Mytart Portuguese EGGTART 
Hai korang hari ni bamziaf nak kongsi produk yang korang kena cuba terutamanya sekarang ini musim musim PKP kan banyak masa terluang & perut pun selalu meminta kan??? iaitu Portuguese EGGTART dari @amarismytarthq.... 
Bamziaf since balik dari Hongkong dulu memang always craving & suka makan tapi nak dapatkan yang betul2 sedap sangatlah susah... Apa yang bestnya Amaris Mytart ni sangat crunchy & creamy.... Paling penting tidak bau hanyir telur tau........ Kalau siapa berdiet pun okay sebab tidak manis yang melampau...
.
Korang if nak grab boleh order sekarang dari HQ ataupun dari Team Amaris Mytart di seluruh Malaysia... Mereka boleh hantarkan kat korang hot dari oven tau tapi if korang nak ada juga versi frozen di mana korang boleh masak semudah ABC jah, guna Oven, Air Fryer ataupun goreng juga tau🀀. 
.
Wasap sekarang supaya Amaris Mytart tak terlepas order korang πŸ‘‡
Sila klik link: 
Atau korang boleh check out
FB: Amaris My Tart HQ
IG : amarismytarthq
.
#kongsirezeki #portugueseeggtart #amarismytart #putraamaris #eggtart #tarttelur #halal #samasamakenyang
#marcusosmandofficial #tartsedapkl

kredit to FB Amaris MyTart HQ

Wednesday, 20 January 2021

#FRforReview - Aria Botanical Beverage

#FRforReview - Aria Botanical Beverage



Apakah itu ARIA?

Lignosus rhinocerus , atau biasanya dikenali sebagai Cendawan Susu Harimau (Tiger Milk Mushroom), memiliki reputasi sebagai harta nasional Malaysia dan merupakan salah satu cendawan perubatan yang paling terkenal dalam masyarakat orang asli dan telah digunakan selama 400 lebih tahun.

Dikatakan bahawa ia tumbuh dari tempat di mana susu harimau titis ketika harimau menyusukan anak-anaknya dan dengan itu kemunculan nama tersebut. Menurut dialek tempatan ia sering dikenali sebagai “cendawan susu rimau” ataupun dalam Bahasa Cina θ™Žε₯Άθ‡ . Antara fungsinya ialah Antioksidan yang tinggi dan melawan radikal bebas serta Minuman peningkatan tenaga juga Tertumpu dalam peningkatan fungsi paru-paru, terutamanya bagi perokok.
ARIA - Minuman Cendawan Susu Harimau dan buah campuran – Manis, enak dengan kandungan gula yang rendah. Ia merupakan minuman selepas makan kegemaran orang ramai dan dapat meningkatkan kesihatan secara keseluruhan. 

Kami menyediakan senarai jus campuran yang diluluskan oleh pakar pemakanan yang kemungkinan anda tidak dapat fikirkan dengan segera. Formula khasi ini dapat memuaskan dan meningkatkan pengambilan vitamin dan mineral anda.
Selain daripada manfaat ini, Cendawan Susu Harimau mempunyai kandungan serat yang tinggi, kandungan kalori yang rendah, bebas lemak, dan mengandungi nutrien penting seperti selenium, kalium, tiamin (vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), Niacin dan Vitamin D, Cendawan Susu Harimau mudah dimasukkan dalam pemakanan harian anda. Selain itu, ia mengandungi 8 jenis buah beri dan kurma, yang dapat membantu dalam peningkatan tahap antioksidan badan kita. 
Keseluruhan formula ini akan memberi tenaga kepada tubuh kita, dan terpentingnya, ia dapat membantu kita meningkatkan fungsi paru-paru. Dengan pembungkusan dalam paket,  tugas untuk menjadi lebih sihat dan muda tidak pernah semudah sebegini.

Jadi if korang nak dapatkan boleh check out di @ariajohor_official
1 box (15sachet) RM120 - 2 box RM220 .. 
Korang berpeluang untuk memenangi banyak hadiah2 menarik!!!
.
#ariajohorofficial #teamariajohor

Wednesday, 6 January 2021

#FRHotelReview - Modern Hotel, 4 Star Boutique Hotel

#FRHotelReview - Modern Hotel, 4 Star Boutique Hotel

Hai korang !!! Hari ini abam nak share one of the best boutique hotel yang abam ziaf stay tau.. 
Modern Hotel, Butik Hotel bertaraf 4 bintang ini terletak di Jalan Muntri, Georgetown.. 

Lokasi dia tengah town tapi terhalang dari kesibukan bandar, so korang akan rasa sangat berbaloi stay sini... Bangunan Art Nouveau yang menempatkan hotel ini memberikan impak lebih baik kepada hotel..
If korang masuk lobby untuk check in pun korang akan amaze dengan vibe dia memang sangat classy.. 
Hotel ini yang best sebab dia ada tangga yang cantik, plus boleh la sihat dgn naik tangga kan...

Hotel ini di bangunan 2 tingkat.. Antara bilik bilik yang ada di sini 
Double Deluxe Room With Bathtub (3 room type) 
Family Room (2 room type) 
Twin Room (2 room type) 
Deluxe Room 
Deluxe Single Room
 Jadi abam stay dekat Double Deluxe Room yang ada bathtub tau!! 

Bilik air di dalam kotak kaca, So sexy!! tapi jangan risau ada langsir untuk tutup if korang nak privacy!! Paling best siap di sediakan gel mandian, garam mandi dan bom mandi yang sangat wangi

Bilik ini di sediakan  king size bed... Tidur atas tilam yang sangat empuk... 

ada balkoni sangat luas.. siap ada meja & kerusi untuk korang lepak lepak sambil hirup udara segar

Bilik dia sangat la besar & sumpah selesa gila tau.. 
even bilik air dia pun sangat luas & teratur!!
if korang stay tingkat 2 korang dekat la if nak pergi lepak Jakuzi 

Abam suka konsep hitam putih yang di pilih untuk hotel menampakkan sangat classy & elegan ! Memang banyak gila #instagramable spot untuk korang....

Jadi if korang stay sini, semua attraction & tempat makan sangatlah dekat, korang boleh jalan ja tau... Abam pun pergi breakfast kt Transfer Road jalan kaki ja ... 
Sangat lah convenience sebab susah nau nak parking kat area town nihh..
Jangan lupa if korang nak datang Penang, haruslah stay dekat @modernhotel179 nih, 
pastinya korang tak akan menyesal!! 

Website:http://www.modernhotel.com.my/
Contact: +(60)4 218 9918

Monday, 4 January 2021

#FRHotelReview - Vivatel Kuala Lumpur

 #FRHotelReview - Vivatel Kuala Lumpur



Hai korang!! Bila kita start balik PKPB pastinya ramai yang terbantut untuk pergi bercuti even planning nak bercuti ke luar negara pun kena on hold sebab kan pandemik yang masih belum pulih & makin teruk... Hopefully semuanya akan kembali normal.. Alhamdulillah kita dah boleh rentas negeri & if korang kat Lembah Klang ja nak feeling feeling staycation, 
abam ziaf nak share dengan korang hotel yang gempak nih... 
iaitu Vivatel Kuala Lumpur, 4 star Hotel tau....



Hotel ini terletak di jalan Loke Yew, tepat di pusat bandar yang sibuk tapi pastinya menawarkan kemudahan & keselesaan yg maksimun untuk korang.. Dari hotel ini akses mudah untuk korang gerak ke pusat bandar atau tempat2 yang menarik di sekitarnya.. Paling abam suka sebab dia bersebelahan dengan pusat membeli belah, Viva Mall... Jadi if nak shopping just jalan kaki ja...


First time bila sampai, abam suka sebab dia punya parking sangat easy & selamat.. Bila sampai kat Lobi ja abam sangat impress dengan reka bentuk dia yg moden tapi masih rasa mcm "Home" sangat... Setiap bilik di hotel ini akan ada mural yang memamparkan landskap semula jadi negara melalui elemen Air, Api, Kayu, Bumi, dan Logam seperti beca, sungai, hutan hujan tropika, batu bata tradisional, kapal terbang & banyak lagi...
Apa yang best dekat Vivatel Kuala Lumpur, dia ada Platinum Floor, so if korang nak rasa ekslusif & gempak sikit boleh book bilik Deluxe, Supreme Deluxe, Family Connecting Room.. 

Abam berpeluang untuk merasai salah satu Supreme Deluxe Room yang merupakan Family Connecting Room, jadi sangatlah sesuai untuk mereka yang ada keluarga besar untuk menginap di sini... 
Keluasan bilik ini ialah 27 sqm...

Antara yang abam suka menginap di bilik ini sebab mereka sediakan  Nespresso Coffee Machine, pastu toiletries dia dari jenama Aigner Black & rekaan dalaman oleh Culti Milano... 
Gempak kan, rasa mewah seketika tau... 
if korang shower pulak sure rasa sexy tiba2 sebab dia punya tiles so goldie & shining tau...
Kemudahan lain yang ada Pancuran hujan, Meja kerja, TV skrin rata LED dengan saluran satelit, Coffee & Tea maker, Safety Box, Seterika, Bar mini & Wi-Fi
Hotel ini tersedia 302 bilik untuk di tempah, Antara rangkaian bilik lain yang di sediakan ;

πŸ”‘Standard Room
Bilik bersaiz 25 sqm, ada King atau Twin Bed, di lower floor & Standard Amenities

πŸ”‘Deluxe Room
Bilik bersaiz 27 sqm, ada King/ Twin Bed, di tingkat lebih tinggi so korang boleh tengak pemandangan Kuala Lumpur & Full Amenities

πŸ”‘Junior Suite
if korang nak feeling rumah ini bilik yang sangat sesuai tau... Bilik ini saiz 48 sqm, King Bed, KL Skyline view, ada mesin kope Nespresso, Ada extra work station so boleh la #WorkFromHotel, Shower & Bathtub dia berasingan

πŸ”‘Executive Suite
if korang perlukan space bilik yang lebih luas, Suite ini pastinya menjadi pilihan.. Suite ini berkeluasan 60 sqm, King Bed, tersedia mesin kopi Nespresso.. Apa yang best ada ruang tamu & pantri tau... Shower & Bathtub dia berasingan

πŸ”‘Grand Suite
if korang datang dengan family yang besar nak bilik yang lebih selesa, Grand Suite ini mesti korang tempah tau... View dia perghh bangunan pencakar langit KL yang tersergam indah.. Suite ini berkeluasan 72 sqm, King Bed, tersedia mesin kopi Nespresso.. Apa yang best ada ruang tamu dgn sofa &  ruang makan serta pantri tau... Shower & Bathtub dia berasingan plus ada bilik mandi tambahan... if Grand suite ini untuk korang stay lama pun tersangatlah sesuai...

πŸ”‘Duplex Suite
Suite ini merupakan antara yang abam rasa paling wow ada di Vivatel Kuala Lumpur.. jarang ada hotel sediakan Duplex Suite tau... Suite ini berkeluasan 69 sqm, King Bed, di tingkat bawah ada ruang tamu yang sangat besar untuk meeting mahupun kopi kopi dgn teman sebab ada juga Mesi Kopi Nepresso.. Ada juga di sudut bilik Meja kerja & toilet...
Di tingkat atas tersedia King Bed... & apa yang sexy tentang Duplex Suite ini Shower & Bathtub dia berkonsep terbuka... So if korang nak rasakan pengalaman staycation yang rare pleassseee amiklah Duplex Suite ini..
Vivatel Kuala Lumpur juga ada menyediakan Grand Ballroom untuk majlis perkahwinan, graduasi, seminar atau majlis yang mampu memuatkan sehingga 1000 orang tetamu.. 
Terdapat juga Bilik Mesyuarat yang di lengkapi dengan Audio system & visual, yang bertemakan hutan supaya korang akan rasa tenang & relax untuk bermesyuarat... 
Kemudahan lain lagi yang di sediakan adalah kolam renang yang agak besar & menarik dengan view dia... 
Pool juga berdekatan dengan Gym, jadi if korang still nak mantain workout rutin while staycation tak perlu risau lagi... 
Terdapat juga Laundry services if korang nak buat dry cleaning atau laundry so tak perlu rungsing lagi, perkhidmatan ini dari pukul 6.30 pagi hingga 6 petang..
if korang kelaparan jangan risau di Vivatel Kuala Lumpur juga ada cafe yang gempak iaitu Retro Cafe & Retro Lounge.. Cafe ini menyediakan sajian Asia & Antarabangsa... Jadi if korang nak breakfast akan di Retro Cafe yg terletak di LG... Memang layan habis menu dia walaupun simple tapi rasa dia memang umpphh.. If korang datang jgn lupa untuk cuba Signature Briyani (RM28), Kari Kepala Ikan(RM140 4pax) & Roasted Whole Chicken (RM130 5-6 pax)- terdapat juga Beef & Lamb yang memang padu sebab di masak dgn penuh kasih sayang oleh Chef di sini...
Jadi apa tunggu lagi korang.. marilah staycation di Vivatel Kuala Lumpur memang best giler, confirm korang tak akan menyesal menginap di sini serendah RM158 ja... if korang nak stay just untuk 6 jam pun ada serendah RM59 ja...

Untuk info lanjut, check out:

Vivatel Kuala Lumpur
Address – 85, Jalan Loke Yew, 55200 Kuala Lumpur, Malaysia
Phone Number: +603 9205 8888 | Email: enquiry@vivatel.com.my

Vivatel KL official website: https://www.vivatel.com.my/
Vivatel KL Facebook page: https://www.facebook.com/vivatelkl/
Vivatel KL Instagram profile: https://www.instagram.com/vivatelkl/