Friday, 26 March 2021

#FRforReview - BioME

BioME
Hai korang pastinya susah kan nak cari produk yang mampu menjaga kesihatan kita keseluruhannya... tapi bamziaf dah tak risau lagi bila di perkenalkan dengan rangkaian produk Premium @biomemalaysia
Produk Biome ini mengunakan 100% natural ingredients .. 
Jangan risau produk mereka juga mempunyai sijil HALAL... 
Itulah yang best sebab produk dari Biome ini boleh di amalkan setiap Hari....
.
Antara rangkaian produk Biome ialah: 
1. Bio Boost:
🌟 Meningkatkan sistem imuniti
🌟 Memperbaiki sistem pernafasan seperti resdung dan hidung sensitif
🌟 Menghalang kadar gula dan darah yang tinggi. 
🌟 Kaya dengan antioksidan
🌟 Mencegah anemia
🌟 Memperbaiki batuk, asma dan resdung
🌟 Melawan keradangan
🌟 Sesuai untuk pesakit diabetes
🌟 Sesuai untuk kanak-kanak berumur 2 tahun ke atas
🌟 Sesuai untuk perokok

Bahan-bahan:
Cendawan susu harimau, serbuk beri Asli, Xylitol, Mytitol, Vitamin C

Cara pengambilan:
Tuang terus ke mulut atau campurkan dengan Produk BioMe yang lain.

2. Bio Glow:
 ðŸŒŸ Menyihatkan kulit
🌟 Anti penuaan
🌟 Menjana semula kulit
🌟 Meningkatkan kesihatan sendi
🌟 Mengurangkan bintik gelap
🌟 Pemutihan Keseluruhan
🌟 Mencerahkan parut dan menjana semula kulit
🌟 Meningkatkan imuniti
🌟 peptida kolagen menyerap dengan lebih baik
🌟 Sesuai untuk berumur 13 tahun ke atas

Bahan-bahan:
Serbuk jus pic, serbuk ekstrak Acelora, Peptida kolagen salmon Norway, 
Sakura ekstrak, ekstrak Tremella, Vitamin C, Koenzim S10

Cara pengambilan:
Campurkan dengan 150ml air sejuk & kisar atau campurkan dengan produk BioMe yang lain.


3. Bio Juice:
🌟 Menurunkan kadar kolesterol dan gula dalam darah
🌟 Meningkatkan imuniti
🌟 Kaya dengan antioksidan
🌟 Menghilangkan cela
🌟 Kaya dengan zat besi
🌟 Sumber serat tinggi
🌟Kaya dengan vitamin B dan C
🌟 Sesuai untuk berumur 13 tahun ke atas

Bahan-bahan:
Blackcurrant, Konjac, Beetroot, Serbuk buah Markisa, serbuk sekam Psyllium, Fruktosa

Cara pengambilan:
Campurkan dengan 150ml air sejuk & kisar atau campurkan dengan produk BioMe yang lain.


4. Bio Daily Plus :
🌟Di pertama yogurt berasaskan serbuk malaysia dengan 9 jenis prebiotik
🌟 Memperbaiki sistem pencernaan
🌟 Sumber karbohidrat yang baik
🌟 Meningkatkan intoleransi laktosa
🌟 Sumber kalsium yang baik
🌟 Meningkatkan imuniti
🌟 Mengandungi Vitamin A, B, E
  🌟 Sesuai untuk 2 tahun ke atas

Bahan-bahan:
Serbuk yogurt segera, Serbuk susu, serbuk Biji-bijian utuh, Probiotik

Cara Pengambilan:
Campurkan dengan 100ml air sejuk & kisar atau campurkan dengan produk BioMe lain 
(150ml air sejuk)

 
If korang nak dapatkan TRIAL pack yang bernilai RM199
1. Like BIOME Facebook page:
2. Follow @biomemalaysia Instagram page:
3. Click on this link https://biome.com.my and fill in your details to
exchange the trial pack
Setiap orang berpeluang dapat hanya 1 set.!!First come first serve
*Tidak termasuk kos penghantaran*

Untuk info lebih lanjut mengenai produk BioMe boleh check out di http://www.biome.com.my/

Friday, 19 March 2021

#FRforSharing - Guardian Malaysia sumbang cecair pembasmi Kuman Ke Rumah Kebajikan

#FRforSharing - Guardian Malaysia sumbang
cecair pembasmi Kuman Ke Rumah Kebajikan

Rumah Anak Yatim Ar Raudhoh Tawau Sabah 


Kuala Lumpur, 10 Mac 2021:

Rakyat Malaysia sangat prihatin dan baik hati. Meskipun dibelenggu kekangan Pergerakan Kawalan Pergerakan dan pelbagai cabaran pandemik COVID-19, ribuan orang telah memberikan respon yang baik kepada kempen Guardian Malaysia untuk membantu golongan yang memerlukan untuk kekal selamat melalui sumbangan cecair pembasmi kuman ke rumah-rumah kebajikan.

Sejumlah 9,500 botol termasuk 4,477 botol cecair pembasmi kuman telah didermakan oleh para pelanggan menerusi sebuah kempen Guardian, ke 22 buah rumah-rumah dan organisasi amal. Kempen yang telah berlangsung beberapa bulan lalu, dimana pelanggan Guardian yang berbelanja sebanyak RM40 dan ke atas telah menerima sebotol cecair pembasmi kuman percuma, yang mereka boleh dermakan ke rumah-rumah atau organisasi kebajikan di beberapa negeri, yang telah dipilih oleh Guardian. Malah, ramai yang telah membeli lebih banyak cecair pembasmi kuman untuk didermakan ke rumah-rumah kebajikan tersebut.

Anna Ng, Pengarah Pemasaran Jenama, Kesihatan dan Kecantikan, Asia Tenggara berkata: “Kemurahan hati para pelanggan kami terhadap rakyat Malaysia lain jelas kelihatan dalam kempen ini. Walaupun ia berlangsung hanya satu minggu, namun respon yang diterima cukup luar biasa. Sokongan yang murni untuk golongan yang memerlukan ini benar-benar menyentuh hati, terutamanya pada masa-masa mencabar ini dimana gelombang ketiga pandemik telah menuntut keselamatan yang lebih tinggi.”

Rumah Warga Tua, Tawau

“Tidak perlu dijelaskan lagi bahawa kita harus menjadi LEBIH bersungguh-sungguh dan berdisiplin dalam mematuhi semua SOP termasuk memastikan kebersihan diri yang baik. Untuk ini, adalah penting untuk memastikan tangan kita kekal bersih setiap masa,” jelas Anna.


“Selain daripada para pelanggan setia kami, tiada yang lebih rentan daripada golongan yang kurang bernasib baik, seperti warga emas dan kanak-kanak di rumah kebajikan. Kempen ini adalah salah satu cara untuk membantu memastikan agar kedua-dua golongan ini mendapat cecair pembasmi kuman yang berkesan untuk membersihkan tangan mereka dan mengekalkan kebersihan.”


Rumah-rumah dan organisasi amal, dari seluruh Malaysia, 
yang telah menerima manfaat daripada kempen ini adalah:

1. Bukit Harapan, Kota Kinabalu, Sabah.
2. Calvary Victory Centre – Skudai, Johor
3. Green Pasture Senior Life, Kuala Lumpur
4. Hope Place, Kuching, Sarawak
5. House of Joy, Kuala Lumpur
6. Lighthouse Children Welfare Home Association, Kuala Lumpur
7. My Father’s Home, Kuala Lumpur
8. Persatuan Kebajikan Vinashini, Seremban, Negeri Sembilan.
9. Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Perlis, Arau, Perlis.
10. Pusat Jagaan Anak Anak Yatim dan Miskin Nurul Iman, Ipoh, Perak.
11. Pusat Jagaan Kanak-kanak WP, Kepong, Kuala Lumpur
12. Pusat Jagaan Orang Tua dan OKU D’Zenith Homes - Sungai Petani Kedah.
13. Pusat Jagaan Rumah Kebajikan Anak-anak Yatim Al-Hijrah, Kemaman, Terengganu.
14. Rumah Anak Yatim Ar-Raudhoh, Tawau, Sabah
15. Rumah Anak Yatim Miskin (PAYASUM), Sungai Udang, Melaka.
16. Rumah Kebajikan Anak Yatim dan Dhuafa (Lilbanat) Siti Aminah, Tumpat, Kelantan.
17. Rumah Puteri Anak Yatim & Fakir Miskin Baitul Husna, Kuantan Pahang.
18. Rumah Warga Tua, Tawau, Sabah
19. SHELTER Home for Children, Petaling Jaya, Selangor.
20. Silver Jubilee Home For The Aged, Pulau Pinang.
21. The Salvation Army Children's Home, Kuching, Sarawak.
22. Trinity Community Children Home Society, Kuala Lumpur

Alhamdulillah & Tahniah Guardian Malaysia atas usaha murni anda ini...

Thursday, 4 March 2021

#FRforReview - Colgate Water Flosser

 #FRforReview - Colgate Water Flosser

Hi korang!! Selalu kalau korang floss guna yang mcm toothpick atau benang kan... 
Bamziaf nak share korang cara terbaru untuk korang floss iaitu menggunakan Colgate Water Flosser.. 
Lebih moden, mudah & sangat berkesan tau!!
Antara yang pertama di MALAYSIA tau!!






Colgate Water Flosser yang terbaru ini di datangkan dengan 
3 modes Gentle, Regular, Pulse.. 


Ia juga Rechargeable, so korang just charge 5 jam dh full & boleh guna hampir sebulan tau




Device ini juga Waterproof tau, so jangan risau if guna dalam bilik air.....

Korang boleh masukkan air sehingga 140ml tau so boleh cuci hampir keseluruhan gigi



 Fungsinyaa untuk membuang plak dgn berkesan di antara gigi & gusi... 
Jadi gigi kita akan lebih bersih tau & hanya perlukan beberapa minit masa ja....

Cara cara penggunaan Colgate Water Flosser ini sangat sangat mudah tau...


If korang beli Colgate Water Flosser, setiap kotak akan ada 
1 device , 2 Nozzles, 1 Travel Bag, 1 USB charger & Instruction Manual ... 



Korang boleh dapatkan sekarang di @shopee_my ---->> https://shp.ee/2ywfjy6 ..
Korang boleh pilih dua warna tau Mint Green atau Rose Pink






















Tuesday, 2 March 2021

FRforReview - SENA Pre-Cleanse Treatment Nutrition

FRforReview - SENA Pre-Cleanse Treatment Nutrition



Hi korang hari ini bamziaf nak share rahsia rambut sentiasa sihat & tebal...
Pastinya ramai yang stress bila rambut dah mula gugur & menipis, ye la sure sure akan jadi tak confident langsung... Bamziaf guna Pre-Cleanse Treatment Nutrition dari @sena.hq



Produk ini menggunakan 100% bahan semula jadi tau... Di mana ya dapat menyelesaikan kebanyakkan masalah yang di hadapi rambut seperti rambut gugur, rosak, kegatalan kulit kepala, & banyak lagi...

Produk ini juga mampu membantu pertumbuhan rambut, menebalkan rambut, menguatkan batang rambut, menghaluskan rambut yang kusut & banyak lagi....

.
Korang kena cuba tau Pre-Cleanse Treatment Nutrition dari SENA memang sangat berkesan untuk rambut lebih sihat & cantik... Info lanjut boleh check out di IG @sena.hq

Monday, 1 March 2021

FRforReview - Mediheal Tension Flex Hydra Mask

FRforReview - Mediheal Tension Flex Hydra Mask


Hai korang! hari ni bamziaf nak share one of my current favorite mask dari @medihealmalaysia , Mediheal Tension Flex Hydra Mask ... 
Mask ni bamziaf suka sebab dia akan membantu untuk kita muka V Shape ala ala Oppa!


Apa yang best tentang Mask menggunakan konsep 54 ‘V’ cutting yang membolehkan semua bentuk wajah menggunakannya.. Ada sayap yang berfungsi untuk membentuk jawline lebih cantik... 
Jadi wajah kita akan lebih slim & terletak


Selain itu ceramides & 8 jenis hyaluronic acid yang membantu melembapkan & menjaga agar kulit muka kita sentiasa lembap... Bukan itu ja terdapat Ekstrak Daun Corchorus Olitorius, khasiat yang kaya dengan antioksidan utk membantu mencegah kedutan & menjadikan kulit kelihatan muda


Untuk info lanjut check out @medihealmalaysia atau