Monday, 21 September 2020

#FRplaceReview - Lepaq@Cruise Putrajaya

#FRplaceReview - Lepaq@Cruise Putrajaya


Hai korang siapa yang pernah cuba Cruise dekat Putrajaya??? ha normally korang akan pergi untuk Sightseeing kan?? Kali ini mereka memperkenalkan pakej baru iaitu Lepaq@Cruise Tasik Putrajaya.


Apa yang best tentang pakej terbaru ni korang boleh santai santai ja sebab konsep dia bukan seperti formal dining tu... Lepaq@Cruise bertujuan untuk memberi pengalaman pelayaran yang menghiburkan sambil korang mencuci mata melihat keindahan Putrajaya di malam hari...




Terdapat pelbagai aktiviti korang boleh lakukan, kerana konsep dia lebih santai tau bukan ala ala fine dining... Ada persembahan buskers, korang boleh karaoke &
 ada pelbagai mini games tau selain dari makanan yg sangat menyelerakan
 


Cruise akan berlayar setiap hari sabtu minggu ke 4 setiap bulan. Cruise akan start belayar pkl 9 malam dari Jeti Cruise Tasik Putrajaya Presint 1. Korang dapat enjoy Lepaq@Cruise selama 1 jam setengah tau




Abam suka sebab setiap bulan tema dia berbeza beza tau so if korang dapat experience belayar dengan tema pelayaran yang berbeza beza setiap bulan.


Jadi if korang berminat harga hanyalah RM 250 setiap pasangan (2pax) & RM 75 untuk kanak kanak..
Jangan tunggu lagi tau book sekarang & sesi seterusnya pada 26 September 2020 bertemakan "Tradisi dan Sarong". Korang juga berpeluang memenangi telefon pintar bernilai RM2500!


Untuk tempahan atau maklumat lanjut hubungi Jabatan Jualan & Pemasaran di talian + 603-8881 0648 atau email sales@cruisetasikputrajaya.com.. 
Jangan lupa follow mereka di Facebook untuk info info terkini

#FRfoodreview - Four Points By Sheraton Kuala Lumpur, Chinatown

#FRfoodreview - Four Points By Sheraton Kuala Lumpur, Chinatown



Hi korang so hari tu waktu abam staycation dekat @fourpointskualalumpurchinatown kan abam berpeluang untuk Dinner di Quan's Kitchen yang memperkenalkan NOURISH iaitu satu konsep baru dengan membolehkan korang customize sendiri menu dinner korag tau.. Best bukan??


 

Korang boleh pilih dari 7 jenis makanan Asia & 7 jenis makanan Western yang di buat khas oleh Chef tau.. Abam ziaf suka sebab bahan2 masakan yang di gunakan dalam produk tempatan yang segar, organik sebab mereka ingin fokus pada khasiat, makanan yang seimbang 
& nampak lebih klasik rasanya.




Jadi korang boleh customized apa yang nak makan, terdapat 14 pilihan Main Course seperti48-Hour Sous Vide Beef, Pan Seared Salmon, Grilled Ayam Percik & korang boleh pilih 3 dari 19 jenis side dish seperti Garlic Fried Rice, Spring Mix Salad, Roasted Root Vegetables, Warm Apple Strudel
& Sago Pudding serta banyak lagi. kalau untuk yang vegetarian boleh pilih Penne Pasta Mushroom Ragout & Braised Mushrooms and Beancurd..




Pastinya korang nak tahu kan berapa harga untuk set meal ni?? 
Hanya RM33 sahaja tau! Mur Mur bukan??



Info lanjut korang boleh check out :
Open daily from 12pm – 9.30pm. 
For reservations at Quan’s Kitchen, call 03-20357333 or email dining@fourpoints.com.
To view the menu, visit https://bit.ly/FourPointsChinatown_NourishSetMenu and WhatsApp +6025073327 to order.

#FRforReview - Dr Clovelle Premium Facial Cleansing Wipes

#FRforReview - Dr Clovelle Premium Facial Cleansing Wipes


Hai Korang so abam baru ini ada recevied baragan dari @drclovelle iaitu Premium Facial Cleansing Wipes .. Abam dapat 2 jenis iaitu Argan Oil & Tea Tree

Abam sekarang selalu buat Live di Haseyo kan so nak tak kena letak sedikit make up 
untuk tampak lebih kemas kan so nasib baik la abam jumpa @drclovelle 
sebab senang abam nak cuci balik 
segala make up di muka ini dengan hanya sekeping saja.. 
Abam suka sebab dia tak melekit & tidak berminyak tau 



Jadi sangat mudah lepas habis abam live boleh terus bersihkan tanpa perlu cuci muka, 
Sangat mudah & kulit abam terus kekal sihat, segar...



Jadi korang jangan lupa dapatkan sekarang di @drclovelle @caring_pharmacy_my

Saturday, 19 September 2020

#FRforReview - realme Experience Store - Sunway Pyramid

#FRforReview - realme Experience Store - Sunway Pyramid




Hai semua abam nak share yang @realmemalaysia baru saja buka Experience Store di @sunway_pyramid .. Tahniah realme!




So if korang hari ini tak ada aktiviti nak di buat boleh visit realme Experience Store 
dari 10 pagi hingga 10 malam & sertai pelbagai aktiviti menarik yang 
di sediakan sempena pembukaan pada hari Sabtu, 19 September 2020.. 



Korang boleh sertai Fitness Challenge, Super Check In Lucky Draw & CLAW, 
anda berpeluang memenangi hadiah menarik seperti realme X3 SuperZoom, realme Band, realme Buds Air, realme Power Bank dan realme Luggage. Terdapat juga promosi Pembelian Dengan Pembelian (PWP) 50% untuk produk realme terpilih dan juga diskaun sehingga 
20% untuk rangkaian produk AIoT sebenar di kedai.





Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai acara dan promosi realme, 
check out di @realmemalaysia & official FB

Monday, 7 September 2020

#FRinfosharing - Guardian Healthy Beauty Awards 2020

 #FRinfosharing - Guardian Healthy Beauty Awards 2020



GUARDIAN memperkenalkan Healthy Beauty Awards 2020 di mana korang undi jenama terbaik, paling popular & paling di percayai, Korang berpeluang menang pelbagai hadiah menarik bernilai sehingga RM50,000

Guardian Malaysia, peneraju farmasi, kesihatan dan kecantikan runcit hari ini melancarkan Anugerah Healthy Beauty 2020, Sebelumnya dikenali sebagai Anugerah Most Voted BrandsAnugerah ini akan memberikan peluang kepada lebih tiga juta pelanggannya untuk mengundi jenama-jenama kegemaran mereka serta memenangi pelbagai hadiah menarik bernilai sehingga RM50,000.

Undian bagi peraduan anugerah apresiasi jenama tahunan ini bermula pada 2 September 2020 dan bakal berakhir pada 30 September 2020. Jenama-jenama akan memperolehi pemahaman yang lebih mendalam tentang pemilihan jenama oleh pengguna dengan lebih 70 pemenang dalam 6 kategori anugerah iaitu ‘Jenama Baru Terbaik’, ‘Undian Tertinggi Pilihan Influencer’, ‘Kosmetik’, ‘Penjagaan Kulit’, ‘Penjagaan Diri’ dan ‘Penjagaan Kesihatan’


Proses undian kali ini mengikut trend sekarang yang di mana ramai yang mengamalkan gaya hidup digital, jadi Guardian mengendalikan sepenuhnya dalam format digital, di mana semua di adakan di dalam talian. Korang tidak perlu risau tiada pembelian diperlukan untuk menyertai peraduan ini.. Korang hanya perlu mendaftar di www.hba2020.guardian.com.my atau daftar secara manual & mula mengundi. Tiada had bilangan penyertaan dikenakan jadi korang boleh menghantar sebanyak mana penyertaan yang korang mahu,” 


Selepas mengundi, korang akan menerima e-baucar RM10 yang boleh dituntut di Stor Dalam Talian Guardian dengan pembelian minimum sebanyak RM100 dalam satu resit sepanjang tempoh peraduan berlangsung. Selain itu korang juga berpeluang memenangi salah satu daripada 186 hadiah & baucar Guardian yang bernilai sehingga RM50,000 termasuk Hadiah Utama sebuah Kerusi Urut Osim uDivine V dan Baucar Tunai Guardian bernilai RM250.

Peraduan ini terbuka kepada semua pelanggan berusia 18 tahun dan ke atas. 
Pemenang akan dipilih berdasarkan penyertaan dengan undian yang paling tepat dengan senarai keseluruhan pemenang Anugerah Healthy Beauty 2020.

Untuk maklumat lanjut dan terma dan syarat penuh Anugerah Healthy Beauty 2020 Guardian dan undian, sila layari http://www.hba2020.guardian.com.my/.

Jadi mulalah mengundi dan rebut peluang untuk 
memenangi hadiah-hadiah hebat September ini! 


Friday, 4 September 2020

#FRfoodreview - The Best Seafood Restaurant in KL – Ombak Kitchen

#FRfoodreview - The Best Seafood Restaurant in KL – Ombak Kitchen

Ombak Kitchen is The Best Seafood Restaurant in Bangsar. We invariably present you with The Best Halal Seafood in Bangsar and genuinely serve up affordable seafood, fresh from the shores. Ombak Kitchen is a fun-filled family restaurant with the famous seafood boil concept originating from the state of Louisiana, USA to maintain the freshness and juiciness.

Everything you love from the sea poured onto a covered table, waiting for you to dig in and lip-smacking our daily fresh seafood with our Premium dishes such as Alaskan King Crab, Canadian Red Lobster, XL Live Premium USA Oyster and XL Live Mud Crab!

Since 2018, Ombak Kitchen has had the pleasure of serving local and international guests from all walks of life the finest and freshest seafood with our incredible range of signature sauces, chief among them, and the glorious Ombak Crazy Cajun sauce you love! Our seasoned chef with three decades of extensive hands-on experience in the world of culinary and his team will always make sure you get only the best from our kitchen.

Here at Ombak Kitchen, conventional utensils are optional as diners are encouraged to indulge everything on the table using their God-given good hands for a holistic and extraordinary dining experience. It’s all about getting your hands dirty which a line with our tagline #pakaitanganjer.

Ombak Kitchen is also known as The Best Restaurant for Birthday Celebration in Bangsar. Let’s celebrate your birthday with our great birthday packages. We present you with our ‘Ombak Kitchen Signature Art of Dessert” a new concept in the art of dessert featuring local and international fruit. This dessert can be drawn for any happy occasion including for your Birthday Celebration.



1. PREMIUM COMBO MENU


2. PREMIUM SEAFOOD