Friday, 23 October 2020

#FRfoodReview - Anchor x Kuali

#FRfoodReview - Anchor x Kuali



Hai korang abam nak share nih abam baru ja buat Chocolate Burnt Cheesecake tau!!
walaupun kedengaran mcm complicated kan?? tapi tidak ya, sangat mudah untuk siapkan cake ni


Nasib baik abam jumpa @kualimy , abam ikut resipi dari sana tau sangat mudah sekali untuk siapkan burnt cheese cake ni. Oh abam ziaf guna Anchor Cream Cheese sebagai bahan utama, bestnya sebab if korang guna cream cheese dari @anchorfp.my , burnt cheese cake korang akan jadi sedap teruk tau! Memang win tau! Pilihan yang lebih sihat dengan Anchor. Anchor Cream Cheese ni memang jadikan cake korang sedap to another level.


 
Korang boleh dapatkan resipi ini dari Laman Web Kuali https://www.kuali.com/author/anchor-dairy/ , sangat mudah diikuti, & begitu banyak resipi untuk dicuba

Thursday, 22 October 2020

#FRfoodReview - Mak Cik Wong Chili Pan Mee

#FRfoodReview - Mak Cik Wong Chili Pan Mee




Hai Korang!!! Mcm mana korang hadap PKPB?? 
Abam ziaf harap semua baik baik ja... 
Hari ni abam nk share tentang @makcikwongchilipanmee .. 
If korang suka masakan ala Cina, korang wajib cuba Chili Pan Mee Ayam kt sini sangat sedap tau... 
Abam ziaf APPROVED!!


Jadi normally korang akan dapat Pan Mee, Minced Chicken, Egg, Bayam, Ikan Bilis & if special ada fish ball!! Apa yg abam ziaf suka dia punya cili tu mmg lain sgt walaupun abam ziaf x mkn cili sgt tp abam request just letak sedikit.. So if korang makan pedas boleh minta extra.. Kombinasi semua tu bila gaul, perghhh memang sedap sgt...



Alhamdulillah makanan mereka halal tau..
So if korang nak order boleh klik link :

Wednesday, 21 October 2020

#FRforReview - Haseyo World

#FRforReview - Haseyo World


Hi semua! Pejam celik! Pejam celik! Eh sudah lebih 2 bulan abam Ziaf bersama 
Haseyo World

.. Memang tak terduga perjalanan yang sangat hebat ini! Abam & the team start from zero! Now Alhamdulillah our post reach almost 750k & kita ada 8k pengikut di FB Haseyo World


Pada yang tak tahu Haseyo World ini apa? Meh abam ziaf terangkan.. hahaha.. Kami merupakan platform e-commerce yang mempromosi & menjual produk produk lokal dari pelbagai kategori seperti Seafood Frozen, Premium Meat, Dessert, kudapan, birdnest & banyak lagi...
Paling penting produk kami kualiti premium tapi harga rakyat marhaen!







Jadi yang belum menjadi Family kami lagi, jangan lupa untuk follow FB Haseyo World skrg,, Saksikan LIVE streaming kami setiap hari pukul 8pm & 11pm tau.. Please support us okay! 

Kepuasan anda! Kepuasan Kami!

Tuesday, 20 October 2020

#FRfoodReview - Pasadena Burgers

#FRfoodReview - Pasadena Burgers


Hai korang! Abam ziaf nak share tentang @pasadenaburger . 
Korang pernah dengar tak? Burger di Pasadena mengambil inspirasi dari America 
tapi jangan risau sbb rasa dia sebati dgn citarasa Malaysian 




Antara menu yang mereka tawarkan Classic California Cheeseburger (Pasadena Burger's Signature) & Pasedena-Style Dipping Burger yang pertama ada di Malaysia tau.


Jadi if korang nak order boleh datang ke Cheers2Cheers Cafe dari 1 oct - 31 Dec 2020! Best tau cafe ni sebab tempat yang nampak sangat exclusive & paling abam ziaf impress yang mana single boleh ada peluang utk jumpa pasangan di sini sbb mereka ada program menarik utk yg mencari pasangan..







Oh ya if korang malas nak keluar rumah, @pasadenaburger juga menyediakan DIY Burger Kit so korang boleh masak burger sendiri di rumah tau.. menarik bukan?


Korang if nak info lanjut boleh check out @pasadenaburger

Monday, 19 October 2020

#FRfoodReview - Indomie Malaysia

#FRfoodReview - Indomie Malaysia



Hai korang! Abam ziaf nak tanya selalu kalau korang makan mee segera korang suka yang goreng atau berkuah? Suka meriah dgn bahan2 lain atau kosong?


Abam suka if goreng mcm Indomie Mi Goreng Barbeque Chicken sebab flavour dia sangat rich tau mmg puas makan tambah if add on bahan bahan lain so rasa dia mmg complete..



If korang prefer berkuah, ye la mmg layan tambah2 time time hujan abam nk suggest korang cuba Indomie Chicken Curry Flavour .. korang mmg akan suka rasa kari dia yang padu tp ingat air jgn letak banyak sgt tau.. pastu korang letak cendawan ka udang ka memang akan lagi layan...

Jangan lupa tau korang check out 2 flavour dari @indomie_malaysia ni

Saturday, 10 October 2020

#FRfoodReview - Mamee Monster Pink

#FRfoodReview - Mamee Monster Pink


Hai korang abam nak bagi tahu nihhhh yang abam dah jumpa Pink tau dalam Mamee Monster Family Pack... fuhhh rezeki betul tau... So korang apa tunggu lagi pergi cari Mamee Monster Family Pack skrg untuk cari PINK tau....

Jadi if korang dah jumpa Pink jangan lupa untuk sertai cabaran #CanYouPinky tau... Mudah saja tau..... Makan pink dengan perasa mengunakan jari kelingking
- Korang rekod video menyahut cabaran #CanYouPinky selama 1 minit & make sure tunjuk Timer dekat skrin tau...
- Sertakan caption dengan hanya 3 patah perkataan yang kreatif & tag @iammameemonster serta hashtag #MameeMonsterPink #CanYouPinky


Sertai cabaran #CanYouPinky & korang berpeluang memenangi hadiah wang tunai harian RM300 serta hadiah utama wang tunai bernilai RM3500
Jangan lupa cari PINK & sertai cabaran sekarang!!!
.

#FRforReview - Happy 53th Anniversary GUARDIAN & Pembukaan stor Konsep Baru

#FRforReview - Happy 53th Anniversary GUARDIAN & Pembukaan stor Konsep Baru
KUKUH POSISI SEBAGAI DESTINASI UTAMA FARMASI, KESIHATAN DAN KECANTIKAN



Hi korang! Wahhh rupanya @guardianmy sudah 53 tahun di Malaysia.. Happy Birthday! Jadi sempena ulangtahun mereka, Guardian telah membuka semula stor utama mereka di KLCC dengan konsep & wajah terbaru! Mengukuhkan lagi mereka sebagai destinasi farmasi, kesihatan dan kecantikan nombor satu di kota metropolitan ini...



Konsep stor baru ini nampak lebih segar & teratur kerana semua rak akan berada di kategori masing2 & setiap bahagian ada nama & label jadi pengguna mudah utk mencari apa yg ingin di beli..



Melalui konsep baru ini, Guardian memperkenalkan Teknologi umur kulit Eucerin, Stor Maybelline, produk penjagaan kulit, kosmetik dan penjagaan rambut Korea dan Jepun, Perkhidmatan farmasi tersedia 7 hari seminggu, Rangkaian produk Own Brand Guardian & banyak lagi..






Korang jangan lupa untuk join contest Cabaran #GuardianFITnFAB di TikTok yang mana akan berlangsung pada 16 Oktober sehingga 15 November. Hadiah-hadiah termasuk sebuah iPhone 11 Pro Max untuk pemenang utama, pengering rambut Dyson Supersonic untuk video Paling Kreatif, SONY PlayStation 4 untuk Video Paling Comel dan 8 hadiah saguhati iaitu baucar Guardian bernilai RM500 setiap seorang. 
Terdapat juga Kotak Hadiah Ulang Tahun Guardian bernilai RM153 menanti pengguna pertama yg berbelanja min RM53 di stor stor terpilih..


Untuk maklumat lanjut korang boleh check out Official FB & IG @GuardianMY




Thursday, 1 October 2020

#FRfoodreview - Gami Chicken - Pavilion

#FRfoodreview - Gami Chicken - Pavilion

 



Hai korang! Hari tu abam pergi Pavilion , abam teringat yang ada satu restoran ala ala Korean tau, Gami Chicken.. Apa salahnya kita ubah selera rasa makanan ala Korea kan.. 
Gami Chicken ni merupakan Korean Best Fried Chicken di Australia tahun lepas..





So Gami Chicken terletak bersebelahan dengan food court Pavilion kt Level 1, 
sangat mudah untuk korang jumpa tau... Abam memang prepare untuk makan besar kat sini..





Abam minta waiter yang suggest apa best untuk di cuba... S
o antara menu yang abam order hari tu Korean Fried Chicken (Sweet Chili & Soy Garlic Sauces) , Tteok Bok Ki , Kimchi Pancake, Bibimbap, Spicy Seafood Soup and Corn Cheese!. 
Minuman korang kena cuba dia punya Gami Mocktails, memang layan..







Abam boleh cakap memang berbaloi makan kt sini sebab portion dia besar & paling penting sedap .. 
So tekak melayu abam ziaf boleh masuk la.. 
Korang jangan risau tau harga dia sangat affordable, happy ja abam membayar bila bil sampai..



 
So jangan lupa check out @mygamichicken tau!!!